Fener’in umutları KOCAMAN!

Avusturya deplasmanında geriye düşen Fener hemen toparlandı. Maresic (k.k) ve Neustadter’in golleriyle öne geçti... 2. yarıda skoru koruyan Kanarya oynadığı futbolla hem rövanş hem de yeni sezon için camiaya büyük umut verdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 00:33
Fener’in umutları KOCAMAN!

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Sturm GrazAvusturya'da 2-1 yenerek rövanş için büyük avantaj yakaladı. Aykut Kocaman yönetimindeki ilk resmi sınavını kazanan Sarı-Lacivertliler, 3 Ağustos'taki rövanşta rakibine 1-0 bile yenilse turu geçecek... Seyirci desteğini arkasına alan Sturm Graz 10. dakikada öne geçti. Defansın solundaki boşluğu değerlendiren Hierlander skoru 1-0 yaptı. 29. dakikada golümüz geldi. Sağdan çalımlarla ceza sahasına giren Alper Potuk, sıfıra inerek topu kale sahasının içine çevirdi. Kaleciyi geçen top 17 yaşındaki stoper Maresic'e çarparak filelerle buluştu: 1-1.

​90'DA VOLKAN'DAN KRİTİK KURTARIŞLAR
35. dakikaDA Valbuena'nın kullandığı köşe atışında düzgün bir kafa vuruşu yapan Neustadter, topu ağlara gönderdi ve 2-1 öne geçtik. 56'da Dirar'ın uzaklardan şutu auta gitti. 90. dakikada Koch çok uzaklardan vurdu. Volkan iyi bir kurtarış yaptı. Pozisyonun devamında Volkan birkez daha gole izin vermedi ve maç 2-1 sona erdi.

VALBUENA AÇILIŞI YAPTI!
Lyon'dan çok büyük umutlarla transfer edilen Mathieu Valbuena ilk resmi maçında asistini yaptı. Fransız yıldız, Neustadter'in kafa golünde korneri çok güzel bir şekilde kullandı. Valbuena fiziki açıdan istenen düzeyde olmasa da klas hareketleri ile beğeni topladı.

EN İYİ TRANSFER ALPER POTUK!
Sturm Graz deplasmanında istediği skoru alan Fenerbahçe'de gecenin yıldızı hiç tartışmasız Alper Potuk oldu... Aykut Kocaman'ın gelişinin ardından hırsıyla dikkatleri çeken yıldız futbolcu dün müthiş bir oyun sergiledi.

KARİYERİNDEKİ 300. MAÇA ÇIKTI
İlk golün hazırlayıcısı olan Alper, ayrıca attığı çalımlar ve paslarla herkesi kendisine hayran bıraktı. Kariyerindeki 300. maça çıkan yıldız futbolcu 89 dakika oyunda kaldı. Alper adeta sahada ayak basmadık yer bırakmadı.

NEUSTADTER İLKİ BAŞARDI
Kjaer'in yokluğunda ilk 11'de forma giyen Roman Neustadter siftah yaptı. Rus stoper, Sturm Graz ağlarını havalandırdı ve Fenerbahçe formasıyla ilk golünü attı.