Gazi'de Piano resitali

91. Gazi Koşusu’nu Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı Piano Sonata isimli at, 2.27.74’lük derecesiyle 1. sırada bitirdi. Şampiyon atın sahibi Oğuz Yalçın 2 milyon 608 bin TL’lik para ödülü kazandı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2017 Güncelleme 26 Haziran 2017, 01:15
Gazi’de Piano resitali

İÇİNDEKİLER

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927'den bu yana düzenlenen Türk atçılığının en prestijli yarışı olan Gazi Koşusun'nun 91.'sini Oğuz Yalçın'ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı 'Piano Sonata' adlı safkan kazandı. Jokey Ahmet Çelik böylelikle üst üste 3. kez Gazi Koşusu'nda 1.'liği elde etmiş oldu. Bu sonucun ardından şampiyon atın sahibi Oğuz Yalçın tam 2 milyon 608 bin TL para ödülünün sahibi oldu.Piano Sonata'nın sahibi Oğuz Yalçın'a kupayı Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan verirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç i atın antrenörü Metin Acar'a ödülünü sundu. Jokey Çelik'e ise ödülünü, TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci takdim etti.



HALİS KARATAŞ İKİNCİ SIRADA KALDI
üç yaşlı 18 İngiliz safkanın mücadele verdiği Gazi Koşusu'nda ikinciliği Kamil Kahyaoğlu'nun sahibi olduğu, Halis Karataş'ın jokeyliğindeki 'Pershing', 2.28.02'lik derecesiyle aldı. Üçüncülüğü Özcan Yıldırım'ın jokeyliğindeki 'Finesse' 2.28.50 derecesiyle elde etti. İkinci "Pershing"in sahibi Kamil Kahyaoğlu 600 bin lira kazanırken, üçüncü 'Finesse4nin sahibi Levent Kitapçı 300 bin kazandı.



JOKEY AHMET ÇELİK ADINI TARİHE YAZDI
91. Gazi koşusunu 'Piano Sonata' isimli atla kazanan jokey Ahmet Çelik, bu sonuçla son 3 senenin şampiyonu olmayı başardı. Çelik böylelikle, 44 yıl sonra bu başarıyı elde eden ilk isim oldu. Başarılı jokey 89. Gazi Koşusu'nu "Renk", 90. Gazi Koşusu'nu da "Graystorm" isimli safkanla 1. bitirmişti.

EKREM KURT'U YAKALADI
Ahmet Çelikten önce, 1971, 1972 ve 1973 yıllarında Ekrem Kurt üst üste 3. Gazi Koşusu kazanmıştı. 44 yıl sonra Kurt'un başarısını tekrarlayan Çelik, şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından büyük sevinç yaşadı. Çelik'in başarısı sosyal medyada da gündem oldu.



YARIŞ BİTİMİNDE BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADILAR
Gazi Koşusu'nu kazanan atın sahibi Oğuz Yalçın ile atın jokeyi Ahmet Çelik, şampiyonluk sonrası büyük sevinç yaşadı. İkili dev zaferi birbirlerine sarılarak kutladı. Atın sahibi, jokey Çelik'i tebrik etti.

BENiM iÇiN KOLAY OLDU
91. Gazi Koşusu'nun şampiyonu Ahmet Çelik, yarış sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Hayatımda kazandığım en rahat yarışlardan biri oldu. Bu kadar kolay geçmesini açokçası ben de hiç beklemiyordum." diye konuştu



DAVETLİLER GÖZ KAMAŞTIRDI
Veliefendi Hipodromu'ndaki 91. Gazi Koşusu'nu izleyen davetliler şıklıklarıyla göz kamaştırdı. Dev yarışı tribünden çok sayıda ünlü isim takip etti. Davetliler objektiflerde yer alabilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Yarışseverlerin koşu esnasında ise büyük heyecan yaşadığı gözlemlendi.