Potanın Perileri gönül aldı

Çeyrek finalde çok ağır bir yenilgi alan Ay-Yıldızlılar, Slovakya’yı devirerek İspanya’daki Dünya Şampiyonası’nın biletini kaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Haziran 2017 Güncelleme 25 Haziran 2017, 01:56
Potanın Perileri gönül aldı

İÇİNDEKİLER

Çekya'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden Milli Takımımız, Slovakya'yı 72-56 yendi. Potanın Perileri böylece önümüzdeki yıl İspanya'nın düzenleyeceği Dünya Şampiyonası'nda mücadele etme hakkı kazandı. Çeyrek finalde Yunanistan önünde çok ağır bir mağlubiyet alarak madalya şansını kaybeden Ay-Yıldızlılar bu şoku çabuk atlattı ve dün Slovakya önünde beklenen oyununu sergiledi. Karşılaşmaya çok hızlı başlayıp ilk çeyreği 16-9 önde tamamlayan Milli Takımımız, bir ara farkı 14 sayıya kadar çıkardı. Fakat Slovakya geri döndü ve farkı yavaş yavaş eritti. Buna rağmen Potanın Perileri soyunma odasına 32-28 önde girmeyi başardı.

​QUANITRA'DAN 20, IŞIL'DAN 15 SAYI
ÜÇÜNCÜ çeyrekte müthiş bir performans sergileyen Ay- Yıldızlılar, Işıl Alben'ın dış atışları ve Quanitra'nın pota altı sayılarıyla farkı açtı. Son periyoda 57-39 önde giren Milliler oyunun son bölümünde farkı korudu ve rakibini 72-56 mağlup etti. Periler bugün Letonya önünde 5.'lik maçına çıkacak. Ay-Yıldızlılar'da 20 sayı 6 ribaundla Quanitra, 15 sayı 7 ribaund 5 asistle Işıl 7 sayı 10 asistle Birsel ve 15 sayı 8 ribaundla Tuğçe yıldızlaştı.

BAHAR ÇAĞLAR KORKUTTU
Maçın hemen başında rakibiyle çarpışan Bahar Çağlar yerde kaldı. Başı dönen yıldız oyuncunun tedavisi nedeniyle karşılaşma yaklaşık 10 dakika durdu. Hastaneye kaldırılan Bahar'ın önemli bir sorununun bulunmadığı açıklandı.