Büyük 'cup'ışma!

Beşiktaş Başkanı Orman’ın sözleri ortalığı karıştırdı. Fenerli taraftarlar sosyal medyada sert yorumlar yaptı. Euroleague yönetimi de Orman’a yanıt verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Haziran 2017 Güncelleme 01 Haziran 2017, 00:43
Büyük ’cup’ışma!

İÇİNDEKİLER

Türkiye geçen hafta Fenerbahçe'nin Euroleague'de şampiyon olmasının gururunu yaşamıştı... Fakat Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın önceki gün yaptığı açıklamalar büyük bir tartışma başlattı. Euroleague organizasyonuna ağır eleştiriler getiren Orman, "Ben Euroleague'e karşıyım, hırsızlık organizasyonu. İspanyol şirket kurmuş kulüplere yüzde vermiş. Büyük sponsorlar var. Fazla para vereni alıyorlar. Tamamen gerizekalılık. Beşiktaş şampiyon olursa göndermem" diye konuştu. Bu sözlere Fenerbahçe cephesinin tepkisi büyük oldu. Sarı- Lacivertli taraftarlar sosyal medyada yaptıkları yorumlarda, Orman için sert ifadeler kullandı.

"ORMAN BİLGİ SAHİBİ DEĞİL"
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da kulüp dergisine yazdığı yazıda Euroleague şampiyonluğuna değindi. Yıldırım, "Türk spor tarihinde kulüpler bazında elde edilen en büyük başarıdır. Ne mutlu bize ki bu başarıyı Türkiye'ye armağan etmek Fenerbahçe'ye nasip olmuştur. Türk spor tarihinde artık elde edilen bu başarıyı geçebilecek tek başarı kıstası, bir Türk kulübünün futbolda Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanması olacaktır. Eminim bir gün Fenerbahçe, taraftarının da gücü ile onu da başaracaktır" dedi. Öte yandan Euroleague yönetiminden de Fikret Orman'a yanıt geldi. Marka ve İletişim Direktörü Alex Ferrer Kristjansson, "Fikret Orman'ın bilmediği bir şey hakkında konuştuğu açıktır. Böyle bir konuyla ilgili kamuya açıklama yapmadan önce ilk önce herkesin bilgi sahibi olması gerekir" açıklamasını yaptı.