3 yıldıza 90 dakika var

Beşiktaş, ligden düşmesi kesin olan G.Antep’i yenerse arka arkaya 2. kez şampiyonluğu elde edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2017 Güncelleme 28 Mayıs 2017, 00:00
3 yıldıza 90 dakika var

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş için tarihi gün... Ligde 71 puanla Başakşehir'in 4 puan önünde son 2 haftaya giren Kartal bugün Gaziantepspor'un konuğu oluyor. Siyah-Beyazlı takım bugün galip gelirse son haftadaki Osmanlıspor maçını beklemeden şampiyonluğunu ilan edecek. Gaziantep Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak olan maçı Mete Kalkavan yönetecek. Son haftalarda özellikle Başakşehir ile büyük bir mücadeleye giren Beşiktaş bu maçtan galip ayrıldığı takdirde 15. şampiyonluğunu elde ederek formasına 3. yıldızı takma hakkını bitime bir hafta kala kazanmış olacak.

GÜNEŞ İÇİN DE ÇOK ÖNEMLİ
Geçen sezonu şampiyon olarak bitiren Beşiktaş bugün kazanırsa arka arkaya 2. şampiyonluğunu elde edecek. Kartal daha önce de 1965- 66 ve 1966-67 sezonlarında arka arkaya 2. kez hedefe varacak. Ligden düşmesi geçen hafta kesinleşen Gaziantepspor için de bu karşılaşma prestij özelliğinden başka birşey ifade etmiyor. Beşiktaş'ın şampiyon olması halinde Teknik Direktör Şenol Güneş ayrıca Siyah-Beyazlı takımı üst üste 2. kez şampiyon yapan ilk teknik direktör olacak. Beşiktaş hedefe varırsa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı da elde edecek.

KARTAL KRALLAR GİBİ KARŞILANDI
Beşiktaş Gaziantep'te krallar gibi karşılandı. Siyah-Beyazlı futbolcuları uçaktan iner inmez tezahüratlarla karşılayan taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcularla ve teknik heyetle fotoğraf çektiren taraftarların bu ilgisi çok büyüktü. Bu arada THY, Gaziantep'e gidecek taraftarlar için ek uçak seferleri düzenledi.

BEŞİKTAŞ İÇİN TARİHİ GÜN
Ligde geçen sezon şampiyonluğunu 33. haftada ilan eden Beşiktaş bugün Gaziantepspor'u yenerse şampiyonluğunu 1 hafta kala ilan edecek. Siyah-Beyazlı takımda sakatlığı nedeniyle Quaresma bugün forma giymeyecek.

3 FUTBOLCU CEZA SINIRINDA
Beşiktaş' ta Atiba, Atınç ve Necip Uysal sarı kartta ceza sınırında bulunuyor. Bu futbolculardan kart gören bir hafta sonra oynanacak olan Osmanlıspor maçında takımındaki yerini alamayacak. Bu nedenle 3 futbolcu da uyarıldı.