Dünyada eşi benzeri olmayan efsane

Futbolda efsane teknik adamlar arasında yer alan Alex Ferguson 7 kez Avrupa’da kupa kaldırırken , Zeljko Obradovic tam 11 kez bu büyük başarıya ulaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 01:36
Dünyada eşi benzeri olmayan efsane

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe basketbolda 1 numaralı kupa olan THY Euroleague'de şampiyonluğa ulaşırken, bu tarihi başarının yankıları devam ediyor.

İNANILMAZ BİR KARİYER
Sarı-Lacivertli takımın zaferindeki en önemli mimarların başında hiç kuşkusuz Zeljko Obradovic geliyor... Sırp coach kariyerinde 9. kez en büyük kupayı kaldırırken sadece basketbolda değil, spor tarihinde ulaşılması çok zor olan bir başarıya imzasını attı. Henüz 31 yaşındayken Partizan'da antrenörlüğe başlayan Obradovic 2 kez de Saporta'da mutlu sona ulaştı ve 26 yıllık kariyerinde 11 Avrupa Kupası zaferi yaşadı.

HEPSİ YANINDA SÖNÜK!
Obra'nın 9 kez kazandığı Euroleague'de Sırp hocanın ardından en çok mutlu sona ulaşan isim 4'er kezle Pedro Ferrandiz, Aleksandr Gomelski, Bozidar Maljkovic ve Ettore Messina oldu. Obradovic'in müthiş kariyerinin yanına basketbolda değil futbolda da yaklaşabilen yok. Yeşil sahalarda 'en büyük' olarak anılan isimler bile Sırp antrenörün karşısında silik kalıyor. Bir Manchester United ve futbol efsanesi olan Sir Alex Ferguson bile 7 kez Avrupa'da kupa kaldırdı. İskoç antrenör, Şampiyonlar Ligi'nde sadece 2 kez zafer yaşadı. Giovanni Trapattoni, Carlo Ancelotti, Arrigo Sacchi, Pep Guardiola, Jose Mourinho ve Louis Van Gaal gibi isimlerin başarıları da Zeljko Obradovic'in kariyerinin yanında çok sönük duruyor.

BÖYLE BİR ENERJİ YOK
Obra'nın en büyük fark yaratan özelliklerinden birisi de eşi benzeri olmayan kazanma hırsı... Daha önce 8 kez kazandığı Euroleague kupasını yeniden kaldırmak için inanılmaz bir enerji harcayan 57 yaşındaki antrenör, 4 yıldır görev yaptığı Fenerbahçe'de unutulmaz efsaneler arasına girdi. Sezon başında sözleşmesini 3 yıl daha uzatan Obradovic'in kupa sayısını da daha artıracağına kesin gözüyle bakılıyor.



Obradovic zaferin mimari olmasına rağmen kupa töreninde arka planda kalıp mütevazılığını da herkese gösterdi.