Dünyanın 9. harikası

Fenerbahçe coach’u Zejljko Obradovic kariyerindeki 9. Euroleague şampiyonluğunu dün gece yaşadı. Sırp coach, "Çalıştık çabaladık. Önce 4. sonra 2. olduk. Vazgeçmedik. Şampiyon olduk. Taraftara armağan olsun" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 01:52
Dünyanın 9. harikası

İÇİNDEKİLER

Finalde Olympiakos'u 80-64 yenerek THY Euroleague şampiyonu olan Fenerbahçe şampiyonluğu büyük bir coşkuyla kutlarken büyük zaferin mimarı olan coach Zeljko Obradovic duygularına büyük tecrübesiyle hakim olmaya çalışıyordu. Daha önce 4 ayrı takımla 8 Euroleague şampiyonluğu yaşayan Obradovic, 5. takımıyla 9. şampiyonluğuna imza atarken ilk günkü kadar sevinçliydi. Partizan, Badalona, Real Madrid'i şampiyon yapan Obradovic, Yunan ekibi Panathinaikos ile bu sevinci tam 5 kez yaşamıştı. Zaferin tazeliği ile mikrofona konuşan Obradovic, "Herkese teşekkür ediyorum. Başkan, oyuncularım, taraftar. Herkesin büyük emeği var. Tüm zamanımı bu takıma verdim. Hiçbir başarı kolay değil" dedi.

BASAMAKLARI TEKER TEKER ÇIKIP GELDİK!
Sırp coach şöyle devam etti: "Bunlar tesadüfün eseri değil. Önceki sezon final four oynadık. 2 maç kaybettik ve 4. olduk. Geçen sezon ise hafızamıza kazındı. Son 2 saniyede kupayı kaybettik. Bugün şampiyonunuz. Her şeyin en iyisi için çabaladık. Savunma, hücum planlarımızı tekrar tekrar çalışıp kararlar aldık. Tecrübeliyim, bu doğru. Ama ilk günkü heyecanı yaşıyor olmasaydım bugün burda olmazdım.

DEV MAÇ ÖNCESİ BÜYÜK DESTEK
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırrım, Olympiakos ile Euroleagu'de oynanan şampiyonluk maçı öncesi tüm takımı soyunma odasında karşıladı.




ŞAMPİYONLUK SONRASI KUPAYI TUZLADILAR
Fenerbahçeli basketbolcular Olympiakos maçınının ardından sosyal medya fenomeni Nusret Gökçe ile tüm dünyaya yayılan ve 'Salt bea' adı verilen et tuzlama pozunu verdi. Basketbolcuların ve Nusret'in kupa tuzlama pozu sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

MELİH MAHMUTOĞLU: ÇOK MUTLUYUM
Euroleague şampiyonu Fenerbahçe'nin takım kaptanı Melih Mahmutoğlu, Olympiakos'u yenip zafere ulaştıkları maçın ardından, "İnanılmaz mutluyum. Ülkemize, kulübümüze, herkese armağan olsun. İyi ki Fenerbahçeliyim. Taraftarlarımıza çok teşşekkür ediyorum." diye konuştu.

FİNALİN MVP'Sİ EKPE UDOH
Fenerbahçe'nin, Euroleague finalinde Olympiakos'u 80-64 yenip şampiyon olduğu dev maçın MvP (En değerli oyuncu)'si Sarı-Lacivertli takımın ABD'li pivotu Ekpe Udoh seçildi. Takımın finale yükselmesinde büyük pay sahibi olan Udoh, Olympiakos'a karşı 10 sayı, 9 ribaund ve 4 asistle oynadı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan yıldız oyuncu, "Bu bizim hikayemiz. Tanrı'ya şükürler olsun, sonunda buradayız. Taraftarlar inanılmaz iyiydi." diye konuştu.


F. Bahçe'nin ​Euroleague şampiyonluğu sonrası Pero Antic, sahanın ortasında takımın İtalyan yıldızı Gigi Datome'nin saçlarını kesti.