Zafer zamanı

Euroleague’de tarih yazmak isteyen Fenerbahçe, yarı finalde Real Madrid ile 21.30’da kozlarını paylaşıyor. Geçen sezon şampiyonluğu kılpayı kaçıran F.Bahçe bu kez kupanın sahibi olmayı hedefliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2017 Güncelleme 19 Mayıs 2017, 02:05
Zafer zamanı

İÇİNDEKİLER

Avrupa basketbolunun kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan THY Euroleague'de final-four heyecanı bugün Sinan Erdem Arena'da başlıyor. Bu dev organizasyonda ilk maç 18.30 CSKA Moskova ile Olympiakos arasında oynanacak. 21.30'da ise temsilcimiz Fenerbahçe, normal sezonu 1. sırada tamamlayıp play-off'ta temsilcimiz Darüşşüfaka Doğuş'u eleyen İspanyol devi Real Madrid ile karşılaşacak. Maçlar, TRT Spor ve beIN Sport yayınlayacak. Üst üste 3. kez final four oynayan, geçtiğimiz sezon finale yükselen ve şampiyonluğu son saniyelerde kaçıran Fenerbahçe, organizasyonda taraftar avantajını da kullanarak, mutlu sona ulaşmayı hedefliyor.

TARAFTAR DESTEĞİ AÇIK ARA FENER'DE
Biletlerin çoğunu alan Fenerbahçe'yi 10 bin civarında taraftarı destekleyecek. Normal sezonu 5. sırada bitirerek adını play-off'a yazdıran Fenerbahçe, Yunanistan'ın Panathinaikos Superfoods takımıyla eşleşmişti. Deplasmandaki karşılaşmaları 71-58 ve 80-75 kazanan Fenerbahçe, sahasındaki ilk müsabakayı da 79-61 galip tamamladı ve adını Dörtlü Final'e yazdırmıştı.

BOGDANOVİC: ENERJİM TAM YERİNDE
Fenerbahçe'nin en etkili silahlarından biri olan Bogdan Bogdanovic, ilk hedeflerinin Real olduğunu ve kupayı almak istediklerini söyledi. Sırp yıldız, "Final Four organizasyonundan gerçekten farklı türden enerji hissediyorum. Tam olarak sahaya odaklandım" diye konuştu.

SAVUNMADA FENER HÜCUMDA REAL
Fenerbahçe ve Real Madrid'in Euroleague istatistiklerine baktığımızda Real Madrid'in 86, Fenerbahçe'nin ise 76 sayı ortalamasına sahip olduğu görülüyor. Savunmada ise Real maç başına 78.6 sayı potasında görürken, Fenerbahçe 73.9 sayıyı potasında gördü. Bu sezon sakatlıklarla çok uğraşan Fenerbahçe'nin tam kadro ve çok formda olması ise kendisini favori yapıyor.

OBRADOVİC 9.'YU İSTİYOR
4 farklı kulüple 8 kez Euroleague şampiyonluğu yaşayan Obradovic bu istatistiğini 5 ayrı takımla 9. kez şampiyon olarak revize etmek istiyor.

İDDAA'NIN FAVORİSİ FENER
İddaa'nın oranlarına göre Fenerbahçe favori. F.Bahçe'nin şampiyonluk oranı 2.25, CSKA'nın 2.60, R.Madrid'in 3.85, Olympiakos'un ise 6.

SLOUKAS: SABIRSIZIZ!
Fenerbahçe'nin Yunan guardı Kostas Sloukas, büyük bir heyecanla Real maçını beklediklerini söyledi. Sloukas şampiyonluk için sabırsızız ama sakin kalmalıyız.

FENERLİLER BİLET ARIYOR
Fenerbahçeli taraftarlar final four organizasyonuna bilet bulabilmek için büyük çaba sarfediyor. Fenerbahçe'yi 10 bine yakın taraftarı destekleyecek.