Maç biter SOW bitmez

3’te Sow’la öne geçen Fener, 14’te Şener’in büyük hatası sonrası Oğuz Han’ın golüne engel olamadı. Fakat 90+2. dakikada Sow bir kez daha sahne aldı... Kanarya böylece son 7 maçta 6. kez kazandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 00:51
Maç biter SOW  bitmez

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de 2. sırayı hedefleyen Fenerbahçe, düşmeme mücadelesi veren Çaykur Rizespor'u 2-1 yendi. 3. dakikada Fenerbahçe ilk atağında golle buluştu. Chahechouhe'nin ceza sahasına girmeden sol kanattan yaptığı ortada Sow, altıpasın önünde topu kafayla filelere gönderdi: 1-0. 14. dakikada Çaykur Rizespor beraberliği yakaladı. Kweuke'nin sağdan ceza sahasına ortaladığı top altıpasın içinde Şener Özbayraklı'da kaldı. Şener topu ayağından açınca araya giren Oğuz Han Aynaoğlu, meşin yuvarlağa dokunarak ağlara yolladı: 1-1. 33. dakikada seri çalımlarla ceza yayının üzerine kadar gelen Alper Potuk'un şutunda kaleci Gökhan Akkan, topu sağına uzanarak kontrol etti. İlk yarı 1-1 sona erdi.

FENERBAHÇE 2. YARIDA RİZE'Yİ BUNALTTI
55. dakikada Süleyman Koç'un sol çaprazdan çektiği sert şutta kaleci Fabiano, sağına uzanarak topu direk dibinden kurtardı. 66'da Kweuke, ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kweuke'nin şutunu kurtaran Fabiano mutlak bir golü engelledi. 85'te Skrtel'in penaltı noktasının sağından çektiği şutu kaleci Gökhan kornere tokatladı. 90+2'de Josef ortaladı Emenike kafa ile indirdi. Sow kafayla skoru belirledi: 2-1.

AĞLARI SARSMASI İÇİN VURMASI YETERLİ!
VAN Persie'nin yokluğunda 11'de şans bulan Moussa Sow attığı iki golle Fenerbahçe'ye kritik bir galibiyet kazandırdı. Senegalli yıldız bu sezon ligde attığı 13 isabetli şutla tam 11 gol bularak müthiş bir istatistiğe imza attı. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon uzatma dakikalarında en çok gol bulan iki takımdan biri oldu. Sarı- Lacivertliler, Alanyaspor ile birlikte 90. dakikadan sonra 7 kez ağları sarstı.

EMENİKE'NİN MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞÜ
ÇAYKUR Rizespor'u uzatma dakikalarında gelen golle yenerek Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynamak için 2. olma hedefine bir adım daha yaklaşan Fenerbahçe'de galibiyetin mimarlarından biri Emenike oldu. Son olarak ligde 22 Kasım 2016'da oynanan Galatasaray derbisinde forma giyen Nijeryalı futbolcu dün 68. dakikada oyuna girdi. Önce müthiş bir şutla kaleyi yokladı. Ardından 90+2'de Josef'in ortasında kafayla topu Moussa'ya indirdi ve asist yaptı. Gol sonrası yaptığı boksör hareketi eski günleri hatırlattı.

TARTIŞILAN HAREKET
Emenike 90+5. dakikada Rize'nin Iraklı futbolcusu Ali Faez'e eliyle 'kokuyor' tarzında bir hareket yaptı ve herkesi şaşırttı.

ADVOCAAT'TAN 5 ROTASYON
Başakşehir maçında oynayan Volkan, RVP, Kjaer, İsmail ve Ozan'ın yerine Fabiano, Moussa, Hasan Ali, Alper ve Neustadter forma giydi. Volkan ve Van Persie cezalıydı.


M.TOPAL DERBİDE CEZALI
Maçın 90. dakikasında sarı kart gören Mehmet Topal cezalı duruma düştü. Tecrübeli futbolcu önümüzdeki hafta Beşiktaş derbisinde forma giymeyecek.



JOSEF: MAÇI BIRAKMADIK 3 PUANI HAKETTİK!
Geçtiğimiz hafta Galatasaray derbisinde Fenerbahçe'ye 3 puan getiren golü uzatma dakikalarında atan ve perşembe gecesi Başakşehir maçında 90 dakika oynadıktan sonra dün de maçın tamamında sahada kalan Josef de Souza, önemli bir galibiyete imza attıklarını söyledi. 2. SIRA ÖNEMLİ
Brezilyalı futbolcu, "Maçı bırakmadık ve çok istedik. Hedefimiz için gerekliydi. Karşılığını uzatmalarda da olsa aldık. 2. sırayı almak için mücadelemiz sürecek" dedi.



KARAMAN: SONUNU GETİREMEDİK
Maçın ardından konuşan Hikmet Karaman, "1 puanı alsak bize iyi gelecekti ama oyunu bitiremedik. Ceza sahasında kalabalık olduğumuz bir pozisyonda golü yedik. Kalan haftalarda mücadelemiz sürecek" dedi.