Harika oynamadık avantajı kaptık

Rakibimiz daha iyi başladı. Daha sonra oyunu ele geçirdik. Harika oynamadık ama rövanş için avantajı kaptık.” "2-1 yenilseydik de bizim için kötü bir sonuç olmazdı. Başakşehir'den iyi bir sonuçla dönüyoruz. Şimdi lige bakacağız."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 01:30
Harika oynamadık avantajı kaptık

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Başakşehir maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Hollandalı hoca, Başakşehir önünde harika oynamadıkları halde avantajı kaptıklarını ifade ederek, "Maçın başındaki görüntü ilk kez olmadı. Rakibimiz daha iyi başladı. Daha sonra oyunu ele geçirdik. İlk yarının sonunda Başakşehir yine daha iyiydi. İkinci yarı biz daha iyi olduk. Lig ikincisi ile oynadık. 2-0'dan 2-2'ye getirdik. Bu anlamda mutluyum" dedi. 2-1'in de kendileri için iyi bir skor olduğunu belirten Hollandalı hoca, "Çünkü rövanşı 1-0 kazanıp tur atlayabiliriz. Ancak Başakşehir'den böyle bir skorla dönüyoruz. Harika oynamadık ama oyuncularım iyi mücadele ederek tur için avantaj elde etti" ifadesini kullandı.

AVCI HAKKINDA YORUM YAPMAYACAĞIM
HollandalI hoca Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın "Provokasyona provokasyon ile cevap verdik" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Abdullah Avcı'nın sözleri hakkında bir yorum yapmak istemiyorum. Herkes olanları gördü" ifadesini kullandı. Tecrübeli hoca artık bu maçı unutarak lige odaklanacaklarını vurgulayarak, "Şimdi bizi lig maçları bekliyor. Kupanın rövanşına daha sonra konsantre olacağız" ifadesini kullandı.

KENAR DA GERİLİM
Başakşehir ile Fenerbahçe arasındaki Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında olaylar yaşandı. Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, bir pozisyondan sonra Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın yardımcısına, "Çok konuşma" dedi. Bu kez araya Advocaat da girdi. Bu kez ilk yarının sonlarına doğru, Abdullah Avcı bir pozisyondan sonra İsmail Köybaşı ile tartıştı. Ardından sarı-lacivertli oyuncular da tartışmaya ortak oldu.



KJAER'İN SAKATLIĞI PLANLARI BOZDU
Fenerbahçe- Başakşehir maçında Sarı- Lacivertliler sakatlık şokuyla sarsıldı. Fenerbahçe defansının önemli ismi Simon Kjaer karşılaşmanın 23. dakikasında yaşadığı sakatlığın ardından oyuna devam edemedi. Bu oyuncunun yerine Roman Neustadter forma giydi. Tecrübeli futbolcunun durumu bugün yapılacak olan kontrollerin ardından netlik kazanacak.

22 YAŞINDA KALEDE
Fenerbahçe'ye karşı Başakşehir'in kalesini U-21 ve U-19 takımından gençler korudu. İlk kez A takımla sahaya çıkan U-21 kalecisi Faruk Çakır 22 yaşında. Yedek kulübesindeki U-19 kalecisi Ahmet Sait Kıvanç ise henüz 19 yaşında. Bilindiği gibi Volkan Babacan ve Ufuk ceza almıştı.

FENERBAHÇE SEVGİSİ ENGEL TANIMADI
Fenerbahçe sevgisi engel tanımıyor. Sarı- lacivertli renklere aşık olan genç kız annesiyle birlikte Başakşehir deplasmanında takımını destekledi. Annesi, gözleri görmeyen kıza 90 dakika boyunca maçı anlattı. Genç Fenerbahçeli kız, takımının gollerinde büyük sevinç yaşadı. Sarı-lacivertli futbolcular karşılaşmadan sonra genç kızın forma isteğini de geri çevirmedi.



MAÇ ÖNCESİNDE ARI SALDIRISI
Maç öncesinde şoke eden bir gelişme yaşandı. Yayıncı kuruluşun kameralarına saldıran arılar arı uzmanlarının gelmesi ile stattan uzaklaştırıldı. Maç belirlenen saatte başladı.