Şehir eşkıyaları

A Spor muhabiri Selman Kutlu ve kameraman Ahmet Yıldırım’a Başakşehirli futbolcular saldırdı. Hastaneye götürülen gazeteciler, ardından polise gidip şikayetçi oldu. Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ise özür diledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Nisan 2017 Güncelleme 23 Nisan 2017, 02:13
Şehir eşkıyaları

İÇİNDEKİLER

Sport Toto Süper Lig'de dün oynanan Çaykur Rize- Başakşehir maçının ardından futbol adına utanç verici görüntüler ortaya çıktı. Karşılaşmanın bitiminden sonra stat çevresinde Rizeli taraftarlarla tartışan Başakşehir kaptanı Emre Belözoğlu'nu mesleklerinin gereği görüntüleyen A Spor kameramanı Ahmet Yıldırım ile muhabir Selman Kutlu, turuncu-lacivertli futbolcuların linç girişimine maruz kaldı. 2 kişilik A Spor ekibine takım halinde acımasızca saldıran Başakşehirli futbolcular, uzun süre sakinleşmedi. Araya giren güvenlik güçleri olayın büyümesine engel oldu.

YERE DÜŞEN GAZETECİYİ TEKMELEDİLER
Görevlerini yapan basın mensuplarına saldıran Başakşehirli futbolculardan Yalçın Ayhan, yere düşen Selman Kutlu'yu bir süre tekmeledi. Yalçın'ın yanı sıra Emre Belözoğlu, Volkan Babacan ile Ufuk Ceylan gazetecilere saldıran isimlerin başında geldi. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ olayların ardından gazetecilerden ve spor kamuoyundan özür diledi. Saldırıya uğrayan A Spor ekibi darp raporu aldıktan sonra, Başakşehirli futbolculardan şikayetçi oldu.




SEZON SONUNA KADAR CEZA VERİN
Başakşehirli futbolcluarın Çaykur Rizespor maçının ardından A Spor kameramanı Ahmet Yıldırım ile muhabir Selman Kutlu'ya saldırması sosyal medyada büyük tepki topladı. Savunmasız gazetecilere takım halinde saldıran turuncu-lacivertli oyuncular için Twitter'da, "Gazetecilere saldıran futbolculara sezon sonuna kadar maçlardan men cezası verilsin." yorumu yapıldı. Sporseverler özellikle A Milli Takım'da da forma giyen Volkan Babacan ile yere düşen gazeteciyi acımasızca tekmeleyen Yalçın Ayhan'a büyük tepki gösterdi. Spor kamuoyunun büyük bir ceza alması konusunda hemfikir olduğu Başakşehirli futbolcular için TFF'nin vereceği karar büyük merak konusu. Saldırıyla ilgili atılan tepki tweetlerinden bazıları şöyle:

İşini yapan A Spor çalışanları tekme tokat dayak yiyor. Yazık!
Başakşehir küme düşürülmeli. Bir linç girişimi söz konusu.
Başakşehirli futbolcuları kınıyorum. Bence küme düşmüşlerdir.
Başakşehirli futbolcuları kınıyorum. Gereken ceza verilmeli Bunun adı futbolcu terörü.
Başakşehir'e yakışmadı



A Spor muhabiri Selman Kutlu​

SPOR AHLAKI BU MU?
Başakşehirli futbolcuların A Spor ekibine saldırmasını Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) yaptığı açıklama ile kınadı. TSYD'den yayımlanan açıklamada 'spor ahlakı bu mu' dendi.

TUNÇ ÖZGEN: ERKEKLİĞE SIĞMAZ!
Sokakta bile 5-6 kişi gidip 1-2 kişiye saldırmaz. Çünkü bu erkekliğe sığmaz. Fakat Milli Takım formasını bile giymiş yıldız futbolcular, sadece görevini yapmak isteyen meslektaşlarımıza saldırıyor. Sezon başından bu yana Başakşehirli futbolculara övgüler düzdük. Fakat bu yapılanlar neresinden bakarsanız bakın ayıptır, büyük bir skandaldır.

SERKAN KORKMAZ:BAHANESİ OLAMAZ
Başakşehirli futbolcuların yaptığı davranışın hiçbir bahanesi olamaz. Milyonlar kazanan, yapılı futbolcuları bu noktaya getiren şey nedir? Futbolcular topluma örnek olması gereken kişiler. Milli kaleci Volkan Babacan'ı gazetecilere saldırırken gördüğüme inanamadım. Velev ki bir bahaneniz var; hakkınızı 20 kişiyle saldırarak mı ararsınız?