Siyah beyaz gözyaşları

Normal sürede Talisca’nın iki golüne Lacazette karşılık verdi. Uzatmalarda skor değişmedi... Tosic ve Mitrovic penaltı kaçırınca Beşiktaş, Avrupa’da ilk kez yarı finale çıkma şansını tepti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2017 Güncelleme 21 Nisan 2017, 02:34
Siyah beyaz gözyaşları

İÇİNDEKİLER

Teşekkürler Beşiktaş... UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanşında, Fransa'da 2-1 yenildiği Lyon'u Vodafone Arena'da aynı skorla deviren Kartal, penaltılarla rakibine boyun eğdi ve Avrupa macerası sona erdi... 27. dakikada golümüz geldi. Oğuzhan'ın pasında Talisca yerden vurdu ve skor 1-0 oldu. 34. dakikada Lyon beraberliği yakaladı. Gonalons'un pasında Lacazette'in aşırtma vuruşu filelere gitti: 1-1. 41. dakikada Lacazette'in şutunda top direğin içine çarparak kaleye paralel bir şekilde dışarı çıktı. 56. dakikada Cenk Tosun'un yakın mesafeden kafa vuruşunu kaleci Lopes mükemmel kurtardı. 58. dakikada yeniden öne geçtik. Adriano'nun soldan harika ortasına Talisca mükemmel bir kafa vuruşu yaptı ve skor 2-1 oldu.

İKİ TAKIM DA MÜTHİŞ FIRSATLAR HARCADI
63'te Lacazette golle burun buruna kaldı ama Fabri çok kritik bir kurtarış yaptı. 85'te inanılmaz bir gol kaçtı. Quaresma'nın orta şut karışımı şutu direkten döndü. Topu önünde bulan Babel'in boş kaleye şutu Cenk'ten geri geldi. 90'de Lacazette'in şutu üst direkten döndü ve maç uzatmalara gitti. 102. dakikada Talisca altı pas üzerinden yüzde yüzlük pozisyonda topu dışarı vurdu. Kalan dakikalarda gol gelmeyince penaltılara gidildi. Fakat Beşiktaş penaltılarda rakibine 7-6 boyun eğdi.

BU KEZ DEVLEŞTİ FAKAT YETMEDİ
İlk maçta yaptığı büyük hatayla yenilgiye neden olan Fabri dün mükemmel oynadı. Fakat İspanyol kalecinin müthiş kurtarışları Avrupa Ligi'nde yarı final için yeterli olmadı.

'HELAL OLSUN SİZE, HELAL OLSUN'
Beşiktaş tribünleri uzun yıllar unutulmayacak maçın ardından futbolcuları bağrına bastı... Takımı tezahüratlar ve alkışlarla yanına çağıran taraftarlar, "Helal olsun size, helal olsun" ve "Şampiyon Beşiktaş" tezahüratları yaptı. Futbolcular da bu tezahüratlara alkışlarla karşılık verdi.

HAMLELER BU KEZ TERS TEPTİ
Bu sezon futbolcularıyla berabek müthiş bir performans gösteren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in dünkü hamleleri bekleneni vermedi. Özellikle Oğuzhan-Necip değişikliğinin ardından temsilcimiz rakip kaleye gitmekte çok zorlandı.

ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK FAKAT ÇOK ÜZGÜNÜZ!
UEFA Avrupa
Ligi'ne penaltı atışlarıyla veda eden Beşiktaş'ın teknik patronu Şenol Güneş maçın ardından açıklamalarda bulundu.

EZİLMEDEN...
Çok iyi mücadele ettiklerini Avrupa'da Mayıs ayını görme hedeflerine ulaşamadıklarını için üzgün olduğunu söyleyen Güneş, "Lyon da çok iyi takım. Biz de öyle. Herkes çok iyi mücadele etti. Avrupa'da ezilmeden ülkemizi temsil ettik. Alnımız ak, başımız dik ama sonuçtan dolayı çok üzgünüz" dedi. Güneş, lig şampiyonluğu hedeflerine odaklanacaklarını ve tüm güçlerini bu kulvara vereceklerini de sözlerine ekledi.