Olay çıkarsa 1 yıl men

UEFA çifte standart uyguladı. Lyon’un ceza alması gerekirken, Kartal’ı da ateşe attı... 2 takım da 2 yıl içinde bir olay çıkarırsa 1 yıl Avrupa Kupaları'ndan men cezası alacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Nisan 2017 Güncelleme 20 Nisan 2017, 01:54
Olay çıkarsa 1 yıl men

İÇİNDEKİLER

UEFA, Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fransa'da oynanan olaylı Lyon-Beşiktaş maçının faturasını açıkladı. Disiplin Kurulu son derece taraflı bir karara imza atarak sadece Lyon'un ceza alması gereken maç için her iki takıma aynı yaptırımı uyguladı. Lyon ve Beşiktaş'a 100'er bin Euro para cezası veren UEFA, iki takımın 2 yıl süre ile oynadığı maçlarda herhangi bir olay çıkması durumunda Kartal'ı ve Fransız ekibini Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men edecek. Lyon -Beşiktaş maçında Fransızların, Türk taraftarlara çocuk, kadın dinlemeden saldırması ve sahaya girmesine rağmen Beşiktaş'ın Lyon ile aynı cezayı alması UEFA'nın çifte standart uyguladığı yönünde yorumlar yapılmasına sebep oldu.

KARARA İTİRAZ, TARAFTARLARA UYARI
UEFA'nın açıkladığı ceza sonrası Beşiktaş kulübü resmi internet sitesinden karara itiraz edileceğini duyurdu. Siyah-Beyazlı yönetim ayrıca verilen şartlı men cezası sonrası daha kritik hale gelen bu akşam Vodafone Arena'da oynanacak olan Lyon maçı için taraftarları sakin olmaları ve provokasyona gelmemeleri konusunda uyardı. Lyon'da oynanan maçta Fransızlar, Beşiktaşlı taraftarları tahrik etmek için elinden geleni yapmıştı.