12 yıl sonra ilki başardı

Sarı-Lacivertli takım dün akşamki Akhisar Belediyespor karşılaşmasını sahaya çıktığı ilk 11’le tamamladı... Fenerbahçe son olarak Daum yönetiminde tam 12 sene önce 90 dakikayı oyuncu değiştirmeden bitirmişti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2017 Güncelleme 10 Nisan 2017, 01:32
12 yıl sonra ilki başardı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Süper Lig'in 27. haftasında sahalarında 3-1 kazandıkları Akhisar Belediyespor maçında hiç oyuncu değişikliği yapmayarak herkesi şaşırttı. Takımının etkili bir oyun ortaya koymamasına rağmen değişiklik kozunu kullanmayan Hollandalı çalıştırıcı, böylelilikle ile Fenerbahçe'de 12 sene sonra bir ilki başardı. Sarı-Lacivertli ekibi 2005-2006 sezonunda çalıştıran Alman teknik adam Cristoph Daum, 5. haftada oynanan ve Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona eren Ankaraspor maçında 90 dakika boyunca hiçbir oyuncu değişikliği yapmamıştı. Advocaat da Akhisar Belediyespor maçında oyuncu değişikliği yapmayarak Daum'un bu hamlesini hatırlatmış oldu.

"TAM VOLKAN ŞEN'İ ALACAKTIM Kİ..."
Advocaat, Akhisar karşısında değişiklik yapmamasının nedeninin sorulması üzerine ise, "Akhisar Belediye tüm gücünü kullanırken, hücuma yönelik bir oyuncu değişikliğinin çok anlamı olmayacaktı. Kurduğumuz organizasyon lehimize giderken, oyuncu değiştirmedik. Volkan Şen'i oyuna almak istedim ama o sırada 2. golü attık. Aynı organizasyonu korumanın doğru olacağını düşündüm. Maç 1-1 devam etse oyuncu değiştirebilirdik." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY MAÇI FARKLI OLACAK
Fenerbahçeli Martin Skrtel, Akhisar maçının ardından Galatasaray derbisi hakkında konuştu. Derbi maçların her zaman özel karşılaşmalar olduğunu belirten Slovak Stoper, "İnanıyorum ki Galatasaray maçında daha farklı performans göstereceğiz. Umarım bizim kazanacağımız bir karşılaşma olur. Bunu başaracak güce sahibiz" dedi.

KJAER BİLDİĞİNİZ GİBİ
Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, dün akşamki maçta da takmın en iyi isimlerindendi. Akhisar ataklarını başarıyla kesti.

İLK İSABETLİ ŞUT 55'TE
Akhisar karşısında ilk yarıyı Lopes'in kendi kalesine attığı golle 1-0 önde kapayan Fenerbahçe, maçtaki ilk isabetli şutunu 55. dakikada Van Persie ile attı. Sarı-Lacivertliler özellikle ilk 45'te etkisiz bir performans ortaya koydu.

TARAFTARIMIZ ÇOK HAKLI
Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel, Akhisar Belediyespor maçında taraftarların stada gelmemekte haklı olduğunu söyledi. Alınan kötü sonuçlardan ötürü seyircinin tribünden uzaklaştığını belirten Volkan, "Ne olursa olsun taraftarımız o formanın görüntüsü için stada gelmeli" diye konuştu.

KADIKÖY'DE SEYİRCİ REKORU TERSTEN KIRILDI
Fenerbahçe'nin
iç sahadaki en büyük gücü olan taraftarı, takımını Akhisar Belediyespor maçında da yalnız bıraktı. Sezon genelinde boş tribünlere oynayan Fener'i dün Ülker Stadyumu'nda yalnızca 7.549 kişi destekledi. Bu rakam sarı-lacivertlilerin 2016- 2017 sezonunda ligde sahasında ulaştığı en düşük seyirci sayısı olarak kayıtlara geçti.

GREGORY VAN DER WİEL FORMAYI KAPTI
Fenerbahçe'de devre arasında kadro dışı bırakılan ardından affedililen Gregory van der Wiel, takımdaki yerini sağlamlaştırdı. Akhisar maçına 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan Hollandalı sağ bek, son 3 lig maçında da ilk 11'de forma giydi.