Abouyakar!

Olympiakos önünde zafer yaşayan Beşiktaş dün Antalya’da fren yaptı. Aboubakar 64'de kırmızı görünce yarım saat zor anlar yaşayan Beşiktaş, Fabri'nin kurtarışlarıyla 1 puanı kaptı... Başakşehir'le farkı 4'e çıkarma fırsatı kaçtı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mart 2017 Güncelleme 20 Mart 2017, 01:05
Abouyakar!

İÇİNDEKİLER

Kartal 1 puana razı!.. Zorlu Antalyaspor deplasmanında Aboubakar'ın atılmasıyla yarım saat 10 kişi oynayan Beşiktaş sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Dün Başakşehir'in de iki puan kaybetmesiyle zirvede fark değişmedi... 21. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazdan Charles'in vuruşu kaleci Fabricio'nun müdahalesiyle kornere gitti. 36. dakikada sağ kanatta topla buluşan Aboubakar'ın ortasında, penaltı noktası üzerinde müsait pozisyondaki Talisca'nın kafa vuruşu yandan auta çıktı. 43. dakikada Aboubakar'ın pasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Queresma'nın sert şutunu kaleci Ferhat yumruklayarak uzaklaştırdı.

FABRI YİNE KALESİNDE DEVLEŞTİ
57. Dakikada Charles'in sert şutunu Fabri köşeden çok iyi çıkardı. 64'te ikinci sarı kartını gören Aboubakar kırmızı kartla oyundan atıldı. 75. dakikada Oğuzhan'ın kullandığı serbest vuruşta Atiba'nın kafa vuruşu üst direğe çarpıp auta gitti. 83'te El Kebir'in kafasını Fabri mükemmel bir refleksle kurtardı ve maç 0-0 bitti.

İKİ HAFTADA 4 PUAN GİTTİ
Geçtiğimiz hafta Kayserispor önünde 2-2'lik beraberlikle iki puan kaybeden Beşiktaş dün de Antalya deplasmanında gülemedi.

71 SAATE 2 SARI 2 KIRMIZI
Yine Aboubakar yine kırmızı... Perşembe günü Olympiakos maçında rakibine kafa atarak kırmızı kart gören Kamerunlu yıldız tüm şimşekleri üzerine çekmişti. Maçın ardından özür dileyen Aboubakar dün yine kızardı... 60. dakikada Deniz Kadah'a yaptığı sert faul sonrasında sarı kart gören yıldız futbolcu 4 dakika sonra ise kaleci Ferhat'a degaj sırasında müdahalede bulundu. İkinci sarı karttan atılan Aboubakar 71 saat içinde iki sarı, iki de kırmızı kart görmüş oldu.

BU İKİ OLDU BİRAZ DAHA DİKKAT!
Oğuzhan Özyakup maçın ardından kırmızı kart gören Aboubakar ile ilgili konuştu. Yıldız futbolcu, "iki oldu. Biraz dikkat etmesi gerekir. Refleksle ayağını açtı ama yapmamalıydı" dedi.



OTOBÜSE TAŞLI SALDIRI
Beşiktaş kafilesinin Antalya Stadı'ndan havalimanına gittiği sırada tatsız bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz bir grup taraftarın taşlı saldırısı sonrasında otobüsün arka camında kırık oluştu. Futbolcularda herhangi bir yaralanma olmazken, polis soruşturma başlattı.

SEZONUN EN KÖTÜ QUARESMA'SI
Dünkü maçın en büyük hayal kırıklığı Ricardo Quaresma oldu... Sezonun en kötü futbolunu oynayan Portekizli yıldız 58'de oyundan alındı.



LİGDE 1 AYDIR SUSKUN
gol krallığı yarışında ilk sırada yer alan Cenk Tosun'un ligde suskunluğu sürüyor. Son olarak 19 Şubat'ta Vodafone Arena'da oynanan Akhisar Belediyespor maçında ağları sarsan yıldız futbolcu Antalyaspor'u da boş geçti. Böylece Cenk Tosun'un ligde gol hasreti 1 ayı buldu.

BAŞI DÖNEN ADRİANO DEVAM EDEMEDİ!
Son haftaların en başarılı isimlerinden biri olan Adriano ikinci yarıda rahatsızlandı... Deniz Kadah'la çarpıştıktan sonra kısa bir bilinç kaybı yaşayan Sambacı oyuna devam edemedi. Adriano'nun durumunun iyi olduğu açıklandı.