Dünya bile bu işe şaştı kaldı

Steven Gerard: Hakem yanlış karar verdi. Çok büyük soru işaretleri var. İskoç basını: Tuhaf penaltı ve tuhaf kırmızı kart. Türkiye çok öfkeli... Ukrayna basını: Penaltı sadece Türkler’de kuşku uyandırmadı. Herkes şaşkın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Aralık 2016 Güncelleme 08 Aralık 2016, 01:37
Dünya bile bu işe şaştı kaldı

İÇİNDEKİLER

İskoç hakem Graig Thomson'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş aleyhine çaldığı skandal düdükler dünya basınında geniş yankı uyandırdı. İskoç, Ukrayna ve İngiliz medyası Siyah-Beyazlılar'ın Dinamo Kiev'e 6-0 yenilmesini hakemin Beck'i oyundan atmasına ve uyduruk bir penaltı çalmasına bağladı. İngilizler'in efsane futbolcusu Steven Gerrard, faul kararının siyahbeyazlı takım lehine olması gerektiğini belirterek, "Beşiktaş için haksız bir karar. Karar farklı olsaydı, maç da farklı olurdu. Dinamo Kiev gibi bir takıma karşı 10 kişi oynayıp 1-0 geride olmak, büyük soru işareti" ifadelerini kullandı. İskoç basını da Thomson'u eleştirdi. The Scotsman gazetesinde "Thomson, verdiği garip kararlarla Türkiye'de de bir numaralı halk düşmanı oldu" ifadesi yer aldı.

HER ZAMAN FELAKET BİR HAKEMDİR!
Ukrayna'daki maçı yorumlayan eski İtalyan hakem Graziano Cesari de, "Craig Thomson her zaman felaket bir hakemdir" ifadesini kullandı. Segodnya Gazetesi "Penaltı kararı, sadece Türklerde kuşku uyandırmadı" yorumunu yaptı. Eski FIFA kokartlı Ukraynalı hakem Miroslav Stupar da, "Hakem bu mücadeleye izin vermeliydi" diyerek pozisyonun penaltı olmadığı yorumunu yaptı.

RİCHARD MOORE BİLE TEPKİ GÖSTERDİ
İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının hakemine tepki gösterdi. Moore, "Genellikle hakemleri şikayet etmiyorum ama bu akşam…ve bir vatandaş!" ifadelerini kullandı. Moore, Beşiktaş'ın şampiyon olmasından sonra Ankara'da büyükelçilik binasına dev Beşiktaş bayrağı asmıştı.

HAKEM BEŞİKTAŞLILAR'I ADETA ÇILDIRTTI!
İngiliz Gazetesi Daily Record, "Hakemin yanlış kararları Türk taraftarları çıldırttı. Öfke dolu mesajlar yağdı" dedi. Daily Record gazetesi, İskoç hakemin yönetimiyle ilgili olarak, "Craig Thomson, Beşiktaş taraftarının öfkesinin merkezi oldu. Thomson, verdiği kararlarla futbolcuların büyük tepkisini alırken, Türk taraftarlar da sosyal medyada küfürlü ve öfke dolu mesajlar attı" şeklinde yazdı.

BİR DAHA MAÇ ALMAMALI
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu olaylarla dolu Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının hakem triosu için "İskoç hakemler bir daha asla maç almamalı. Penaltı kırmızı kart yanlış" dedi.

BECK: ŞOK OLDUM
Penaltı pozisyonunun kahramanı Beck, "Rakip omzuma temas etti ve ister istemez düştü. Hakem lehimize karar verdi sandım. Şok oldum" dedi.