Barça’nın en iyi transferi

Sport gazetesi, Ivan Rakitic’e harika bir asist yapan Arda Turan için, “Barcelona’nın en iyi transferi” dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2016 Güncelleme 30 Ağustos 2016, 00:00
Barça’nın en iyi transferi

İÇİNDEKİLER

İspanya'da gündem Arda Turan... Sezona müthiş bir başlangıç yapan yıldız futbolcu, Barcelona'nın zorlu Athletic Bilbao deplasmanında 1-0 kazandığı maçta Ivan Rakitic'e yaptığı asistle gündeme oturdu. Rio Olimpiyatları'nda Brezilya ile şampiyonluk yaşayan Neymar'ın yokluğunda bulduğu şansı çok iyi değerlendiren Arda Turan için gazeteler övgü dolu ifadeler kullandı. Katalan basınının önde gelen gazetelerinden Sport, manşetine Arda Turan'ı taşırken, yaptığı haberde "Sezonun en iyi transferi Arda" ifadesini kullandı. Sport, "Muhteşem performans. 3 gol, 3 asist. Şüphesiz Barcelona'nın bu süreçte en iyi transferi oldu" yorumunu yaptı.

TÜM SORU İŞARETLERİNİ ORTADAN KALDIRDI
Barcelona'ya transfer olduğu dönemde kulübün aldığı ceza sebebiyle 6 ay forma giyemeyen Arda Turan'ın, yaklaşık 1 ay önce İspanyol basınında Barcelona'da oynayıp oynayamayacağı tartışma konusu oluyordu. Fakat yıldız futbolcu performansıyla tüm soru işaretlerini ortadan kaldırdı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, son açıkladığı kadroya Arda Turan'ı dahil etmemişti.

BU SEZON MESSİ KADAR SKORA KATKI YAPTI
Barcelona'nın bu sezon oynadığı 4 resmi maçta da ilk 11'de forma giyen Arda Turan, Lionel Messi ile birlikte takımına en fazla katkı yapan isim oldu. 4 maçta 3 gol ve 3 asistlik performans sergileyen yıldız futbolcuyu, 4 gol atan Suarez izledi. İspanyol basını, Neymar'ın gelişinin ardından Luis Enrique'nin nasıl bir formül bulacağını tartışmaya başladı.

ARDA'YA YEMEK ISMARLAYACAĞIM
Bılbao deplasmanında 3 puanı getiren golü atan Ivan Rakitic, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Arda'ya yemek ısmarlayacağım" ifadesini kullandı. Milli futbolcu ise, "Çok zorlu bir deplasmandan galibiyetle dönüyoruz. Ivan'ın golü harikaydı" dedi.