Aslan’dan Tiote sürprizi

Ön libero arayışlarını sürdüren Galatasaray, Newcastle’lı Tiote ile her konuda anlaşma sağladı. Tiote bugün geliyor ama Aslan, Diarra'dan vazgeçmiş değil. Çünkü Riekerink 2 ön libero istiyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Ağustos 2016 Güncelleme 28 Ağustos 2016, 01:29
Aslan’dan Tiote sürprizi

İÇİNDEKİLER

Marsilya'da forma giyen Fransız ön libero Lassana Diarra'nın transferinde görüşmeler devam ederken, kesin sonuç alınmaması üzerine yeni arayışlara giren Galatasaray yönetimi, sürpriz bir isimle anlaştı. Galatasaray, Fildişi Sahilli ön libero Cheik Tiote'yi bugün İstanbul'a getiriyor. 6 yıldır forma giydiği Newcastle United'dan ayrılma kararı alan 30 yaşındaki futbolcu, sarı kırmızılı yönetimle her konuda anlaşmaya vardı. Cheik Tiote bugün menajeriyle birlikte İstanbul'a geldikten sonra yöneticilerle son kez masaya oturarak transferiyle ilgili son detayları görüşecek. Tiote ile Galatasaray yönetimi arasında gerçekleşecek son görüşmenin ardından imzaların atılması bekleniyor.

GALATASARAY DIARRA'DAN VAZGEÇMEDİ!
Galatasaray'ın Lassana Diarra'dan da henüz vazgeçmediği, Riekerink'in Selçuk İnan'ın kötü performansı sonrasında 2 ön libero istediği de gelen haberler arasında. Bu arada Galatasaray yöneticisi İsmail Sarıkaya'nın Akhisar deplasmanına giden taraftarlarla sohbet ederken Lassana Diarra transferinin tamamlandığı ve 1-2 gün içinde açıklanacağını söylediği de idda edildi.

3 YILLIK MALİYETİ 6 MİLYON EURO
Galatasaray'ın anlaşma sağladığı ve bugün İstanbul'a getirmesini beklediği Tiote, 6 yıllık Premier Lig tecrübesiyle göz kamaştırıyor. Tiote için Galatasaray'ın Newcastle kulübüne 1.5 milyon Euro bonservis ödeyecek. Futbolcunun kendisine de 3 için 4.5 milyon Euro ödeyecek. Böylece toplam maliyet 6 milyon Euro'yu bulacak.