Kartal’ın tam dişine göre

Monte Carlo’daki kurada ölüm gruplarından sıyrılan Beşiktaş’ın dişine göre takımlarla eşleşmesi ikinci tur ümitlerini artırdı... Kartal ilk maçına 13-14 Eylül’de çıkacak, grup aşaması 6-7 Aralık’ta sona erecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2016 Güncelleme 26 Ağustos 2016, 01:31
Kartal’ın tam dişine göre

İÇİNDEKİLER

8 yıllık aradan sonra yeniden Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkını kazanan Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu... Monte Carlo'daki kura çekiminde B Grubu'na düşen Siyah- Beyazlılar, Portekiz şampiyonu Benfica, İtalya'nın köklü kulüplerinden Napoli ve Ukrayna futbolunun lokomotifi Dinamo Kiev ile eşleşti. Kura çekimi sırasında tek telimeyle nefesler tutuldu. 4. tordadan kuraya giren Beşiktaş rakibi belli olmayan iki takımdan biri olarak kaldı. Siyah-Beyazlılar ya Barcelona, Manchester City ve Mönchengladbach'ın yer aldığı ölüm grubuna düşecekti ya da B Grubu'na... Fakat korkulan olmadı ve Beşiktaş gönlüne göre takımlarla eşleşti. Grup maratonu 13-14 Eylül tarihinde başlayacak.

İLK MAÇ 13 EYLÜL'DE BENFİCA İLE LİZBON'DA
Şampiyonlar Ligi gruplarında son hafta maçları ise 6-7 Aralık'ta oynanacak. Beşiktaş ilk maçı 13 Eylül'de Benfica ile deplasmanda Lizbon'da yapacak. İşte Siyah- Beyazlılar'ın Şampiyonlar Ligi fikstürü: 13 Eylül: Benfica-Beşiktaş, 28 Eylül: Beşiktaş-Dinamo Kiev, 19 Ekim: Napoli-Beşiktaş, 1 Kasım: Beşiktaş-Napoli, 23 Kasım Beşiktaş-Benfica, 6 Aralık: Dinamo Kiev-Beşiktaş.

NAPOLİ JUVE'DEN SONRA EN İYİSİ!
İtalyan futbolunun köklü kulüplerinden Napoli, geçtiğimiz sezon Serie A'yı 91 puanla şampiyon olan Juventus'un gerisinde 82 puanla ikinci sırada tamamlamıştı. Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Maviler, 2. tur'a kadar yükselebilmiş, bu turda Villarreal'e elenmişti. Maçlarını 78 bin kişilik San Paolo Stadı'nda oynayan Napoli'yi İtalyan teknik adam Maurizio Sarri çalıştırıyor. Higuain'i 93 milyona satan Napoli Hamsik ve Milik'i kadrosuna kattı.

BENFİCA LİGDE ŞAMPİYON DEVLER LİGİ'NDE İLK 8'DE
Portekiz Ligi ekiplerinden Benfica, Portekiz'de geçtiğimiz sezonu 88 puanla 86 puanı bulunan Sporting Lizbon'un üzerinde şampiyon tamamladı. Teknik Direktör Rui Vitoria'nın çalıştırdığı Portekiz temsilcisi 2015-16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmişti. Gaitan'ı kaybettiler. En tehlikeli isim golcü Salvio.

D.KİEV, SHAKHTAR'IN ÜSTÜNLÜĞÜNE SON VERDİ
Dınamo Kiev, Ukrayna Premier Ligi'nde geçtiğimiz sezonu 70 puanla en yakınındaki rakibi Shakhtar Donetsk'in 7 puan üzerinde şampiyon tamamladı. 2015- 16 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde de mücadele eden Kiev ekibi, 2. tura kadar yükselmiş, bu turda Manchester City'ye yenilerek elenmişti. En tehlikeli isim golcü Yarmolenko.