Riva’da FETÖ zirvesi

Demirören kritik toplantıda önce kimsenin istifasını kabul etmediklerini söyledi. Ancak akşam saatlerinde MHK istifası kabul edilen ilk kurul oldu. Müftüoğlu’nun yerine ise başkanlığa 3. kez Yusuf Namoğlu getirildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2016 Güncelleme 02 Ağustos 2016, 01:53
Riva’da FETÖ zirvesi

İÇİNDEKİLER

FUTBOL Federasyonu önceki gün gerçekleşen olağanüstü istifa kararlarının ardından dün Başkan Yıldırım Demirören'in başkanlığında Riva'da FETÖ soruşturması için bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan Yıldırım Demirören burada MHK, Tahkim Kurulu, PFDK ve Temsilciler Kurulu başta olmak üzere tüm kurul başkanları ile önce tek tek bir görüşme gerçekleştirdi. Demirören'in soruşturmayı derinleştirdiği va ayrıntılı bir sorgulama yaptığı ortaya çıktı. Demirören'in burada başkanların görüşlerini aldığı ve konunun hassasiyetini özellikle vurguladığı belirlendi. Kurul başkanları ile tek tek görüşen Başkan Yıldırım Demirören ardından başkanlarla bu kez toplu bir görüşme gerçekleştirerek izlenecek yol haritasını belirledi. Demirören bu olağanüstü toplantı sonrasında verilen istifaların ardından kamuoyunda ve federasyon nezdinde çıkan belirsizliği gidermiş oldu.

LİG PLANLANDIĞI GİBİ 19 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK
Ligin başlamasına az bir süre kalması ve planlanan işlerle ilgili kurul başkanlarına bilgi veren Başkan Yıldırım Demirören, "İstifalar verildi ama biz daha kimsenin istifasını kabul etmiş ve yürürlüğe koymuş değiliz. Bunun için herkes görevinin başındadır. Liglerde planlandığı gibi 19 Ağustos'ta başlayacak" dedi. Ancak bu açıklamaya rağmen TFF Başkanı akşam saatlerinde MHK'nin istifasını kabul etti. MHK'nin yeni başkanı da Yusuf Namoğlu oldu.

MÜFTÜOĞLU DÖNEMİ BİTTİ... YENİ BAŞKAN YUSUF NAMOĞLU
Yıldırım Demirören yaptığı kritik toplantının ardından dün akşam ilginç bir gelişme yaşandı. TFF FETÖ soruşturmasının sağlıklı sürdürülmesi için istifa eden Merkez Hakem Kurulu'na üye olan isimlerin istifalarının kabul edildiğini açıkladı. Böylece TFF ilk kez bir kurulun istifasını kabul etti. Bu açıklamanın hemen ardından Yusuf Namoğlu MHK'nin başkanı oldu. 3. kez başkanlığa getirilen Namoğlu başkan olurken MHK üyeleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.