Fenerbahçe avantajı kaptı

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe, Kadıköy'de 2-1 yenerek tur için avantaj sağladı. Van Persie'nin oynamadığı maçta Emenike attığı 2 golle yıldızlaştı.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2016, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2016, 23:27
Fenerbahçe avantajı kaptı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fransa'nın Monaco takımını 2-1 mağlup etti. Kadıköy'deki maçta sarı-lacivertlilerin golleri Emmanuel Emenike'den geldi. Monaco'nun tek golünü Falcao kaydetti.

Baştan sona üstün oynadığı maçta Monaco'ya sahayı dar eden F.Bahçe daha farklı kazanabileceği maçta 2-1'le yetindi. Sarı-lacivertliler 3 ağustostaki rövanş maçına büyük avantaj taşıdı.

Fenerbahçe maça çok iyi başladı. 833 gün sonra sarı-lacivertli formayı giyen Salih Uçan'ın henüz 40. saniyede uzaktan sert şutunda top direkte patladı.

5. dakikada Salih'in ortasında oluşan karambolde Fernandao topu ağlara gönderdi ancak İspanyol hakem Jesús Gil Manzano kaleci De Sanctis'e faul yapıldığı gerekçesiyle golü iptal etti.

EMENİKE FIRSATI HARCADI
F.Bahçe 18. dakikada Emenike'yle net bir fırsatı daha harcadı. Hasan Ali Kaldırım'ın harika ortasında bomboş pozisyonda etkisiz bir kafa vuruşu yapan Nijeryalı golcü, topu kaleciye nişanladı.

GOOOLLL! EMENİKE ZOR POZİSYONDA ATTI
Kadıköy'deki maçta eşitliği temsilcimiz Fenerbahçe bozdu. 38. dakikada Kjaer'in uzun pasında defans arkasına sarkan Emenike, kaleciyi geçtikten sonra topu ağlara gönderdi.

GOL! FALCAO HATAYI AFFETMEDİ
İlk yarıda gol pozisyonu dahi olmayan Monaco, 43. dakikada F.Bahçe savunmasındaki uyumsuzluktan faydalanarak beraberlik sayısını buldu. Skrtel'den seken topu önünde bulan Falcao golü atan isim oldu.

YİNE AYNI KALE YİNE DİREK!
Karşılaşmanın 49. dakikasında Dirar'ın orta şut karışımı vuruşunda top doğrudan kaleye yöneldi ve direkten oyun alanına döndü.

GOOOLLL! EMENIKE DUBLE YAPTI
456 gün sonra Fenerbahçe forması giyen Emmanuel Emenike, 61. dakikada harika vole golüyle Sarı Kanarya'yı yeniden öne geçirdi. Wan der Wiel'in ortasında tek vuruşla topu ağlara gönderen golden sonra büyük sevinç yaşadı. Emenike 2 güzel gole imza attığı maçta sakatlanarak oyunu tamamlayamadı ve yerini Aatif chahechouhe'ye bıraktı.