Son karar RVP Fener’de kaldı

Premier Lig ekibi Stoke City’nin istediği Robin Van Persie için menajeri İstanbul’a geldi. Fenerbahçe yönetimi ile 2 saate yakın bir toplantı gerçekleşti. Görüşme sonrası açıklama yapan Asbaşkan Ekşioğlu, "Van Persie sezonu Fenerbahçe'de tamamlayacak. Kararı menajerine ilettik" diye konuştu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Temmuz 2016 Güncelleme 22 Temmuz 2016, 00:27
Son karar RVP Fener’de kaldı

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe'de Robin van Persie bilmecesi dün çözüldü. Sarı-Lacivertli kulüpte geleceği hakkında belirsizlik olan Hollandalı golcü Robin van Persie ile ilgili karar alındı. Fenerbahçe yönetimi, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Stoke City'nin yaptığı kiralama teklifi üzerine buluştu ve Hollandalı oyuncunun menajeriyle bir görüşme gerçekleştirdi.Yapılan toplantının ardından açıklamada bulunan yönetici İlhan Ekşioğlu; "Van Persie'nin menajeri kulübümüze gelmiştir ve görüşme sonunda kulübümüzde devam edeceği bildirilmiştir" ifadelerini kullandı. 2018'e kadar Fenerbahçe ile sözleşmesi bulunan 32 yaşındaki golcü, geçtiğimiz sezon 48 maçta 22 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi. Fenerbahçe yönetiminin, Van Persie'yi göndererek hücum bölgesindeki eksiklik riskini göze almak istemediği gelen haberler arasında.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ RİSK ALMAK İSTEMEDİ
Eğer Fenerbahçe, Stoke City'nin kiralama teklifini kabul etseydi Robin Van Persie'nin yıllık 4 milyon 900 bin Euro'luk garanti ücreti ile maçbaşılarını İngiliz ekibi ödeyecekti. Sarı-Lacivertliler bunun dışında 2-3 milyon Euro civarında da kiralama ücretini kasasına koyacaktı. Ancak Fenerbahçe yönetimi şu andan itiraben kaliteli bir forvetin transferinin daha pahalıya patlayabileceğini hesap ederek bu trnasferin gerçekleşmesine izin vermedi.