Bu kadar parayı ben kazanmıyorum

Gökhan’ın kendisi için yıllık 2 milyon 750 bin, menajeri için 500 bin Euro istediğini söyleyen Başkan Yıldırım M.Topal’ın da istediği rakamı açıkladı: 2 milyon 600 bin Euro. Kendisinin işadamı olduğunu ve yılda bu paraları kazanamadığını belirten Yıldırım, "Bizim istediğimiz koşullara gelmezlerse anlaşma sağlanamaz" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Haziran 2016 Güncelleme 06 Haziran 2016, 00:00
Bu kadar parayı ben kazanmıyorum

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü Başkaını Aziz Yıldırım, Ülker Sports Arena'da Olağan Mali Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, Gökhan Gönül'ün şu an için kendisine sunulan teklifi kabul etmediğini söyleyerek herkesi şok etti. Başkan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: Gökhan, 1 milyon 710 bin Euro garanti para alıyordu. Maç başına da yaklaşık 20 bin Euro. Bu sene bizden istediği ücret 2 milyon 750 bin Euro garanti para, diğer şartlar aynı artı menajerine 500 bin Euro istedi. Yani 3 milyon 550 bin Euro'ya yakın bir para. Bu ücreti Fenerbahçe artık veremez. Önerimiz 2 milyon artı diğer şartlarına evetti.

BU ŞEKİLDE ANLAŞMA SAĞLANAMAZ
En son İlhan (Ekşioğlu) Bey '2 milyon 250 bin Euro'ya çıkartalım, arkadaşlarla aradaki farkı biz hallederiz' dedi. Teklif ettik. Onlar öbür teklifte durdular. Anlaşma sağlanamadı. Bu şekilde de olursa anlaşma yapmayacağımı herkes bilsin. Bir de 4 yıllık anlaşma istiyor. Gökhan 31 yaşında."

PEREIRA 'TOPAL KALSIN' DİYOR AMA...
Mehmet Topal'ın durumuyla ilgili de bilgi veren Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: Hoca kalmasını istiyor. Mehmet Topal 2 milyon 600 bin net para alıyor. Artı 10 bin Euro civarı maç başı. Bizden 2 milyon 750 bin Euro garanti para ve 20 bin Euro maç başı istiyor. Yani 3 milyon 500 bin Euro'ya denk gelen bir ücret.

GÖKHAN&M.TOPAL 4 YILLIK SÖZLEŞME İSTİYOR
Biz de eski mukavelesinin şartlarında anlaşma yapalım diyoruz. O da 4 yıl anlaşma istiyor. 4 yıla sıcak bakalım düşüncesiyle 'evet' diyoruz ama dediğimiz şartların tersine giderse onun da transferin yapmayacağımızı herkes bilsin. Ben iş adamıyım bu kadar parayı zor kazanıyorum.

İSTENEN PARALAR DIŞARDA 7-8 MİLYONA DENK
İstenen rakamlar çok yüksek. Türkiye'de vergi yok. Yurt dışında bu paralı isteseler vergilerle birlikte 7-8 milyon Euro gibi bir rakama denk geliyor. Sözü tekrar Gökhan Gönül'e getiren ve tecrübeli futbolcunun takıma 8 senedir hizmet ettiğini ve sadece 2 şampiyonluk gördüğünü anlatan Yıldırım şöyle devam etti:

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA TEŞEKKÜR EDERİZ
Kendisinin hizmetine teşekkür ederiz. Mehmet'le anlaşamazsak ona da teşekkür ederiz. Diğer yolları ayırdığımız futbolculara da teşekkür ederiz.. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, UEFA ile yapılan mali disiplin anlaşmasınas uyacaklarını ve dikkatli hareket edeceklerini de sözlerine ekledi.

RESMEN AÇIKLADI: PEREİRA KALDI
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Olağan Mali Genel Kurul'da en çok merak edilen meselelerden birinin daha cevabını verdi! Fenerbahçe ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Vitor Pereria'nın takımında başında olacağını, transfer çalışmalarının da birlikte yürütüldüğünü söyledi. Başkan Aziz Yıldırım, Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası finalinin ardından yaptığı açaklamada da Portekizli teknik adamın takımda kalacağının sinyallerini vermişti.

ERKEK BASKETBOL TAKIMINA TAKVİYE YAPILACAK
Başkan Yıldırım mali disipline rağmen erkek basket takımının kadrosunun güçlendirileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yıldırım, "Amatör branşlarda sponsorları çıkın açık 83 milyon lira. Obradovic geçen sene Türkiye'yi kazanamadı, Avrupa'da finalde CSKA'ya yenildi. Obradovic olmasa 'başkan istifa' derlerdi. Basketbolcumuz Ekpe Udoh da NBA'e gidebilir. Gaziantep'teki patlamada korktu. Yüzde 51 kalacak. Takıma 1-2 takviye yapacağız." dedi. Bu konuşmanın ardından Ekpe Udoh'a twitterdan "Bizimle kal mesajları geldi" Nijerya asıllı yıldız da "Mesaj alındı" diye yazarak lüreklere su serpti.

TOPLAM BORÇ 232 MİLYON DOLAR
Yıldırım, bankalara 88 milyon dolar, Sportif AŞ'nin de 144 milyon dolar borcu oldiğunu belirterek, "Toplam borcumuz 232 milyon dolar" ifadesini kullandı.

BEŞiKTAŞ'I HAKEMLER ŞAMPiYON YAPTI
Diğer kulüplerin mali olarak durumlarının Fenerbahçe'den daha kötü olduğunu savunan Yıldırım, "Beşiktaş 'stat yapıyorum' diye ağladı, ağladı her taraftan destek aldı. Bu sene kötü oynadık ama şampiyonluğu hakemler tayin etti. 9 Haziran'da federasyonun genel kurulunda konuşacağım. Bu sene her şeyi hakemler belirledi." dedi.