10 numara Cimbom

Galatasaray Odeabank, F.Bahçe karşısında sert savunmasıyla sonuca gitti. Aslan, dünkü zaferle İpekçi’de Kanarya’ya karşı üst üste 10. galibiyetini aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2016 Güncelleme 30 Mayıs 2016, 00:00
10 numara Cimbom

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Basketbol Ligi playoff yarı final serisi üçüncü maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştığı Fenerbahçe'yi 65-63'lik skorla mağlup ederek seriyi 2-1'e getirdi.

İLK YARI ÇOK DENGELİ
Derbinin ilk 4 dakikası 9-9 eşitlikle geçildi. Başabaş geçen ilk çeyrekte Fenerbahçe kenara 21-19 önde geldi. Sarı-kırmızılılar, 13. dakikada Schilb ile skorda eşitlik sağladı: 25-25. Karşılıklı basketlerle devam eden ve iki takımın da skor bulmakta zorlandığı çeyreği Galatasaray Odeabank, Lasme'nin basketiyle 38-37 üstün geçti.

CİMBOM ÖNE FIRLADI
Galatasaray Odeabank, McCollum ve Davis'in skorer oyunuyla 24. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 45-37. Periyodun kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçildi ve son çeyreğe Galatasaray Odeabank, 53-50 önde girdi. Son periyodun ilk üç dakikasında Sinan Güler ve McCollum'un basketleriyle 4-0'lık seri yakalayan sarı-kırmızılılar, farkı 7 sayıya çıkardı: 57-50. Kalan bölümleri de iyi oynayan Aslan maçı kazanarak durumu 2-1'e getirdi.

ERGİN ATAMAN: GALİBİYETİN ANAHTARI SAVUNMA!
Galatasaray koçu Ergin Ataman, Fenerbahçe galibiyeti sonrasında önemli açıklamalar yaptı. Ataman, "Öncelikle şunu belirteyim. Çok iyi savunma yaptık bu maçta... Özellikle de Fenerbahçe'nin dış atıcılarına karşı çok iyi savunma yaptık. Galatasaray çok iyi bir karakter gösterdi bu maçta... Bunun için çok mutluyum. 2-0 gerideydik ve buna rağmen teslim olmadık" diye konuştu.