Star Wars

Galatasaray’ın Avrupa cezası nedeniyle kupayı daha çok istediğini belirten otoriteler, Fener’in de kadro kalitesinin önde olmasına dikkat çektiler... Usta yazarlar F.Bahçe'de özellikle Nani, Alper , Van Persie ve Volkan, G.Saray'da ise Sneijder , Podolski ve Sinan'ın skoru belirleyeceğini ifade etti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2016 Güncelleme 26 Mayıs 2016, 02:09
Star Wars

İÇİNDEKİLER

EVREN TURHAN: GALATASARAY PSİKOLOJİK OLARAK ÜSTÜN
Galatasaray her yönüyle bu sezon başarısız oldu. Fenerbahçe o kadar para harcadı ama şampiyonluğu yakalayamadı. İkisi için de çok önemli bir maç. Bu kez derbinin favorisi yok. Lig maçında favorinin Fenerbahçe olduğunu söylüyorduk ama şimdi işler değişti. Galatasaray'ı psikolojik olarak daha üstün. Sneijder, Podolski ve Sinan sonucu belirler.

TAYFUN ER: FENER RUHEN YORGUN, G.SARAY ZAFERE YAKIN
Fenerbahçe için çok zor bir maç olacak. Kazansa bile asla teselli olmayacak, aksine seyircisi ne yapayım bu kupayı diyecek. Galatasaray ise cezası açısından kupaya asıl ihtiyaç duyan takım ve psikolojik olarak daha iyi durumda. Fenerbahçe'yi yenmek taraftarına da iyi gelecek. Ruhen yorgun Fenerbahçe'ye karşı kupa finalinde favori bence Galatasaray.

LEVENT TÜZEMEN: GALATASARAY ÇOK DAHA İSTEKLİ OLACAKTIR
Galatasaray kupayı kazanırsa bütün sezonun günahını sevaba çevirebilir. Tüm oyuncular bunun farkında. Fakat Fenerbahçe'de durum farklı. Ligde yaşanan hüsranın etkileri halen futbolcuların üzerinde. "Biz bu kupayı kazanalım" motivasyonunda olacaklarını düşünmüyorum. Galatasaraylı oyuncular aksine çok daha istekli olacaktır.

İLKER YAĞCIOĞLU: FORM VE KALİTEYE GÖRE FENERBAHÇE FAVORİ
İki takım için de sezonu kupayla kapatmanın tek yolu maçı kazanabilmek. Galatasaray UEFA'dan aldığı cezayı 1 yıla indirebilmek için kazanmak zorunda. Fenerbahçe tarihinin en iddialı takımlarından birini kurdu ama büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bu maç Fenerbahçe için sezonu kurtarma maçı olacak. Kadro yapısı ve form durumuna bakarak Fenerbahçe bir adım önde.

OKTAY DERELİOĞLU: MOTİVASYON VE ARZU FARKIYLA GALATASARAY
Maçtan önce Fenerbahçe daha ağır basıyor gibi görünüyor ama Galatasaray'ın bu kupaya çok ihtiyacı var. Eğer bu kupayı alamazsa Avrupa'daki itibarına da gölge düşürür. F.Bahçe açısından Pereira'nın kader maçı olduğunu düşünmüyorum. G.Saray'da Podolski ve Sneijden, F.Bahçe cephesinde ise Alper, Nani, Volkan ve Van Persie'nin ne yapacağı önemli.

HAYRİ ÜLGEN: MUSLERA VE FABIANO KADERİ BELİRLER
Fenerbahçe kupayı müzesine götürürse bu yılı alacak, Galatasaray ise geleceğini kazanacak. Bana kim kazanır derseniz Galatasaray bir adım önde. Çünkü onların daha fazla ihtiyacı var. Bu maçta kader adımları iki ekibin kalecisi olacak. İki takımın da çok önemli hücumcuları var ama Muslera ve Fabiano'nun göstereceği performanslar maçın kaderini belirleyecek.

TÜRKİYE KUPASI'NDA GALATASARAY FARKI
Ligdeki maçlarda Fenerbahçe'nin gerisinde kalan Galatasaray, Türkiye Kupası'nda ise ezeli rakibine büyük üstünlük kurmayı başardı... Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 4 kez final, beşer kez de yarı final ve çeyrek finalde eşleşti. Kupa serüveninde 10 kez Cimbom, 4 kez Kanarya tur atladı.

4 FİNAL DE CİMBOM'UN
Bu maçlarda Galatasaray 41, Fener ise 29 gol attı. İki ekip 53 yılı geride kalan kupa tarihinde daha önce 4 kez finalde buluştu. Ve bu finallerin hepsinde de gülen taraf Cimbom oldu.

LİGİN SONUNDA ZİRVE YAPTILAR!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin en önemli gol ayakları Podolski ile Van Persie sezonun son virajında müthiş bir performans sergiledi. Podolski takımını kupada finale taşırken, Van Persie ligde son 5 maçta 6 gol attı.

EN HEYECANLI SEZON FiNALi!
Futbolda 2015-2016 sezonunun finali bu akşam ATV ekranlarında yaşanacak... Her buluşmaları ayrı bir heyecana sahne olan Galatasaray ve Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek için Antalya'da kozlarını paylaşacak. Saat 21.15'te başlayacak dev derbide Mete Kalkavan düdük çalacak.

​HEDEF AYNI, DERTLER FARKLI
Süper Ligi 6. sırada bitiren Galatasaray, Türkiye Kupası'nı alarak Avrupa hakkı elde etmek, yani UEFA'nın cezasını 1 yıl çekmek istiyor. Cimbom eğer finali kaybederse önümüzdeki iki sezon Avrupa'da olamayacak. Şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran, Avrupa'da istediği hedefe ulaşamayan Fenerbahçe ise taraftarlarını kupa zaferiyle mutlu etmenin peşinde.