UEFA’dan Fener’e tarihi ceza

Braga maçında kırmızı kartın ardından hakem Ivak Bebek’i iten Volkan Şen, 31 Aralık 2016’ya kadar F.Bahçe’nin Avrupa maçlarında oynayamayacak. Aynı maçta kırmızı gören Alper Potuk ise 3 maç ceza aldı. İkinci sarıdan kızaran Mehmet Topal ile birlikte oyundan atılan Vitor Pereira'ya 1 maç ceza verildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mayıs 2016 Güncelleme 25 Mayıs 2016, 00:17
UEFA’dan Fener’e tarihi ceza

İÇİNDEKİLER

UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'ya Portekiz'de olaylı maçta 4-1 yenilen Fenerbahçe'de kırmızı kart gören Alper Potuk ve Volkan Şen'in cezaları belli oldu. Verilen cezalar Fenerbahçe'de adeta şok etkisi meydana getirdi. Özellikle Volkan Şen'e verilen cezayı kimse bu düzeyde beklemiyordu. Karşılaşmanın Hırvat hakemi Ivan Bebek'in çaldığı ve çalmadığı düdükler yüzünden oyundan kopan ve arka arkaya kartlar gören Fenerbahçe'de rakibine sert bir müdahalede bulunan Alper Potuk'a 3 Avrupa Kupası karşılaşmasında oynamama cezası geldi. Ivan Bebek'e sert tepki göstererek ikinci sarı kartla oyundan atılan Volkan Şen'e ise 31 Aralık 2016'ya dek Avrupa Kupaları'nda oynamama cezası verildi.

PEREIRA VE MEHMET TOPAL DA NASİBİNİ ALDI
Braga maçında tribüne gönderilen Vitor Pereira'ya ise 1 maç ceza kesildi. Sarı-lacivertli kulübe ise 15 bin euro para cezası verildi. Ayrıca ikinci sarı kartla oyundan atılan bir diğer isim Mehmet Topal da 1 maçlık cezası nedeniyle sarılacivertli kulüple sözleşme yenilemesi halinde ilk Şampiyonlar Ligi eleme maçında forma giyemeyecek. F.Bahçe Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesi durumunda Volkan 10 maç forma giymemiş olacak.



İŞTE VOLKAN'I YAKAN HAREKET!
Braga rövanşının son dakikalarında Volkan Şen önce ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Sonra da Ivan Bebek'i alkışlamaya başladı. Ardından Hırvat hakemi omuzundan sert bir şekilde itti. Ivan Bebek'in raporu doğrultusunda Volkan Şen UEFA'dan şok ağır bir ceza aldı.

UEFA'DAN GECE YARISI DÜZELTME!
UEFA, Volkan ve Alper için ilk açıklamasında kulüp detayını belirtmemişti ve oyuncuların cezalarını UEFA karşılaşmalarında çekeceği belirtilmişti. Ardından aynı açıklamada yapılan düzeltmede 'UEFA kulüp müsabakaları' ifadesi koyu renkli bir şekilde eklenerek oyuncular için çıkan 'Euro 2016'yı kaçırabilir mi?' sorusunu da kafalardan silindi.

VOLKAN ŞEN ADETA YIKILDI BU KADARINI HAKETMEDİM
Fenerbahçe ile dün antrenmana çıkan ve kupa finali hazırlıklarını sürdüren Volkan Şen, akşam saatlerinde açıklanan cezanın ardından büyük bir yıkım yaşadı. Takım arkadaşlarına bu kadar büyük bir cezayı haketmediğini söyleyen Volkan Şen, "Bir hakem çıktı bir takımı kupadan eledi. Herkesin zihinsel kimyasıyla oynadı. Yaptığım hareket o kadar da sert değildi. Yanan biziz ama Ivan Bebek'in hiç mi suçu yok" dedi.

F.BAHÇE'NİN CEZAYA İTİRAZ HAKKI VAR
Fenerbahçe'nin UEFA'nın açıkladığı ağır cezalara itiraz hakkı bulunuyor. Sarı-Lacivertli kulübün özellikle Volkan Şen'e verilen ceza için itiraz dilekçesini hazırladığı gelen haberler arasında. Ancak UEFA'nın itiraz sonucunda cezalarla fazla oynama yapmadığı da bir gerçek.

PEREİRA'NIN 2.CEZASI
Alper Potuk'un Braga maçında attığı tekmenin faturası 3 maç olurken, hakeme itirazdan oyundan atılan Pereira'ya 1 maç ceza verildi. Pereira Shakhtar ile oynanan rövanş maçında da oyundan atılmış ve ceza almıştı. Bu Pereira'nın Fenerbahçe'deki 2. cezası oldu.