Haydi kupayı alıyoRUS

Türkiye’nin kalbi bu gece F.Bahçe için atacak. Euroleague şampiyonluğu için sadece 40 dakika kaldı. Sarı-Lacivertliler, CSKA'yı devirip kupayı alırsa basketbol tarihimizin en büyük başarısına imza atmış olacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2016 Güncelleme 15 Mayıs 2016, 00:00
Haydi kupayı alıyoRUS

İÇİNDEKİLER

Cuma gecesi nefesleri kesen maçta uzatma sonunda Laboral Kutxa'yı 88-77 mağlup eden Fenerbahçe, bu gece saat 21.00'de THY Avrupa Ligi (Euroleague) şampiyonluğu için Rus temsilcisi CSKA Moskova ile kozlarını paylaşacak. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen karşılaşma Lig TV3 ekranlarından canlı yayınlanacak. Geçtiğimiz sezon da final-four oynama başarısı gösteren temsilcimiz Fenerbahçe, tarihinde ilk kez finale yükselirken, ilk finalinde kupaya uzanmayı hedefliyor. Her iki takım da bu sezon oynadıkları 28 Euroleague maçının 23'ünü kazanmayı başardılar. Fenerbahçe'de bu maç öncesinde sakat oyuncvusu bulunmuyor. CSKA Moskova'da ise Khryapa sakatlıktan dönüp finalfour'a yetişirken, pivot Joel Freeland 1 ay önce sezonu kapatmıştı.

MERCEDEZ-BENZ ARENA SARI-LACİVERT'E BÜRÜNECEK
Laboral Kutxa maçında salonun yarıya yakınını dolduran Türk taraftarların bugünkü final maçında daha da kalabalık olması bekleniyor. Salonun 4'te 3'lük bölümünün desteğini alması beklenen Fenerbahçe kendini adeta Ataşehir'de hissedecek! Laboral maçının ardından açıklama yapan Fenerbahçe'nin İtalyan forveti Luigi Datome, "Taraftarlarımız harikaydı. Ama final maçında bu desteğin fazlasını bekliyoruz" demişti.

SAVUNMADA FENER HÜCUMDA CSKA
İki takım arasındaki Euroleague istatistiklerine baktığımızda CSKA'nın şut yüzdelerinin ve maç başına attığı sayı Fenerbahçe'den yüksek görünüyor. F.Bahçe ise savunmada tartışmasız daha iyi. Ribauntlarda az da olsa üstün. Yine top kaybını rakibinden daha az yaptı.