Dev kupaya dev final

Fenerbahçe, ilk maçta 3-0 yendiği Torku Konyaspor’u Kadıköy’de 2-0 ile geçerek kupada adını finale yükseldi... Sarı-Lacivertliler'in iki golünü de biri penaltıdan olmak üzere Fernandao kaydetti. Gözler şimdi dev finale çevrildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2016 Güncelleme 06 Mayıs 2016, 02:03
Dev kupaya dev final

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Torku Konyaspor'u evinde 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. 14. dakikada Hadziahmetovic'in çektiği şut sonrası altıpasın hemen dışında topla buluşan Halil İbrahim'in çektiği şutta top ağlarla buluştu ancak pozisyonun öncesinde yan hakem Halil İbrahim için ofsayt bayrağını kaldırdı. 16'da sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Volkan Şen geçti. Volkan Şen'in ortasını Torku Konyaspor savunması kafayla uzaklaştırdı. 18'de Alper Potuk'un pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıktı. 30'da Fernandao'nun pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Ozan Tufan'ın çektiği şut kaleci Kaya Tarakçı'da kaldı. 36'da kaleye 35 metre mesafede topla buluşan Ali Çamdalı'nın çektiği şut farklı şekilde dışarı çıktı.

TORKU KONYASPOR'UN BİR ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ
Dıego'nun pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Volkan Şen, Douglas'tan sıyrıldıktan sonra ortasını Fernandao'ya yaptı. Fernando'nun kafa vuruşunda top ağlara gitti: 1-0. 49'da Bajic'in şutu az farkla dışarı çıktı. 71'de Alper'in ortasında top ceza sahası içinde Selim'in eline çarptı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı Fernandao gole çevirdi. 75'te Bajic'in şutu direkten döndü. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-0'lık sonuçla bitti.



VITOR PEREIRA 4 ASI SAKLADI
Pereira
, as oyuncuları Volkan Demirel, Van Persie, Nani ve Alves'i 18 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi. Başakşehir'le oynanacak maçı düşünen Pereira, bu isimlerin yanı sıra Mehmet Topuz ile sakatlığı devam eden Markovic ve kadro dışı kalan Caner'e maç kadrosunda yer vermedi.

KADIKÖY'DE YİNE DIEGO KRİZİ
Fenerbahçe'de rövanş karşılaşması öncesinde Fenerbahçeli futbolcular tribüne çağrılırken sıra Diego'ya geldiğinde kriz yaşandı.

SOSYAL MEDYA KARIŞTI
Bir grup taraftar, Diego'yu tribünlere çağırırken bir grup taraftar ise Sambacı'yı yuhaladı. Fenerbahçe taraftarları sosyal medyada birbirinden çarpıcı ifadeler kullandı.

FERNANDAO 25 GOLE ULAŞTI!
Fernandao bu sezon resmi maçlarda 25. golünü kaydetti. Sambacı, Torku Konyaspor'a karşı iki gol atarken maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye Kupası bizim olacak" diye konuştu.

PEREİRA: OYUNCULARIMIN ÖLMELERİNİ İSTERİM
Vitor Pereira, Torku Konyaspor maçından sonra çarpıcı açıklamalar yaptı. Portekizli teknik adam, "İki kupayı da istiyoruz ve buna inanıyoruz. Artık sonuna geldik. Saha içinde tırnak içinde oyuncularımın 'Ölmelerini' isterim. Taraftarlar da bunu istemeli" dedi.

HERKES TAKIMA İNANSIN
Pereira, "Hocalara oyunculara değil son düdüğe son maça kadar Fenerbahçe'ye inanmalıyız. Ben öyle yapacağım. Takımım da böyle yapacak. Taraftarlarımız da böyle yapsın"

RAUL MEİRELES 52 GÜN SONRA
Sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak olan Raul Meileres dün formasına kavuştu... Torku Konyaspor karşısında ikinci yarıda oyuna dahil olan Portekizli yıldız tam 52 yıl sonra bir resmi maçta görev yaptı. Meireles, "Finalde de kazanıp kupayı alacağız" dedi.

11 YIL SONRA DEV FİNAL F.BAHÇE-G.SARAY!
Fenerbahçe ile Galatasaray son olarak 2005 yılında Türkiye Kupası'nda karşılaşmıştı. Olimpiyat Stadı'ndaki mücadeleyi Galatasaray 5-1'lik skorla kazanmıştı. Bu arada Galatasaray ile Fenerbahçe kupa finalinde 4 kez karşılaştı. Bu 4 maçtan da Galatasaray galip ayrıldı.