F.Bahçe'ye kupa canavarı hoca

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'yi Avrupa'da ses getirecek başarılara imza atması için dünyaca ünlü bir teknik adamla anlaşacak. Listenin ilk adayı Manuel Pellegrini...

Giriş Tarihi 02 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 02 Mayıs 2016, 10:36
F.Bahçe’ye kupa canavarı hoca

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe cephesinde şampiyonluğun gelmesi ve dördüncü yıldızın takılması halinde dahi Vitor Pereira'nın gönderilmesi iddiaları sıkça dile getirilmeye başlanırken, sarı-lacivertliliren, Şilili teknik adam Manuel Pellegrini ile ilgilendiği ortaya çıktı.


NTV Spor'da yayınlanan Futbol Aktüel programında değerlendirmelerde bulunan SABAH Gazetesi Spor Yazarı Metin Tekin, sarı lacivertli ekibin Manchester City'nin Şilili hocası Manuel Pellegrini ile ilgilendiği yönünde bir duyum aldığını açıkladı.


Metin Tekin, "Fenerbahçe'nin Manuel Pellegrini'yi çok ciddi şekilde düşündüğünü duydum. Hatta teknik direktör adaylarının başında geliyor. Başarı çizgisi çok yüksek bir teknik adam. Saha kenarındaki duruşu da iyi" ifadesini kullandı.


M.City'nin başında 162 maça çıkan Manuel Pellegrini, maç başına 2.02 gibi yüksek bir puan ortalaması yakaladı. 62 yaşındaki teknik adamın galibiyet yüzdesi %52.4 iken mağlubiyet oranı ise %25.


Pellegrini, Manchester temsilcisi ile 2013 yılında Premier Lig şampiyonluğu yaşadı ve iki kez de Federasyon Kupası kaldırdı. Sezon sonunda Manchester City ile yollarını ayıracak Şilili çalıştırıcıdan doğacak teknik direktörlük koltuğuna Pep Guardiola oturacak.