3 kez uyardım önlem alınmadı

Maç başlayınca sahaya atılan cisimler yüzünden 4. hakemim vasıtasıyla önlemlerin alınmasını istedim. Devre arası, temsilci ve diğer yetkililerden yardım istedim. 85'te deniz tarafındaki tribünde 'İsyan isyan' şeklindeki tezahüratlarla kale arkasındaki tel örgülerin çekildiğini gördüm. Önlem alınsın diye yetkilileri uyardım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2016 Güncelleme 27 Nisan 2016, 01:50
3 kez uyardım önlem alınmadı

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı olaylı maçın yankıları devam ederken, statta güvenlik zafiyetinin bulunduğu iddiaları ise güçleniyor. Fenerbahçe maçında yaşanan olayların ardından Trabzonspor üç maddeden PFDK'ya sevk edildi. TAKVİM, Trabzonspor'un PFDK'ya sevk edildiği maddeler ile hakem ve gözlemci raporlarına ulaştı. Bordomavili kulübün PFDK'ya sevk edildiği üç madde şu şekilde; 1-Müsabakanın iki kez durmasına, tatil edilmesine ve bir özel güvenlik görevlisinin yaralanmasına sebebiyet verecek şekilde taraftarların sahaya yabancı madde atması, stadyum ekipmanlarına zarar vermesi ve iki taraftarın sahaya girmesi, hakemin darp edilmesi ve misafir takımın bayrağının indirilmesi; 2-Maç içerisinde yapılan çirkin ve kötü tezahüratlar. 3-Tribünde tahrik edici pankart bulundurulması.

İLK UYARIYI AYAKKABI ATILINCA YAPTIM
Bülent Yıldırım'ın raporunda ise güvenlik zafiyetine vurgu yaptığı öğrenildi. Yıldırım'ın raporunda kullandığı bazı cümleler şu şekilde; "Maçın başlangıç düğünün ardından deniz tarafındaki kale arkası tribününden sahaya ve oyun alanına pet su şişeleri ve yabancı maddeler atılmaya başlandı. Atılanlar arasında spor ayakkabısı da vardı. Bende oyunu germemek adına oyunun durduğu dakikalarda atılanları toplattım. Bende 4. Hakemin vasıtasıyla müsabakada güvenlikten sorumlu temsilci ile iletişim kurarak bu duruma son verilmesi için gerekli önlemlerin alınması talimatını verdim. Hatta bu hususta anons yaptırıldığını da duydum. Maç içerisinde de bir çok kez sahaya dolu pet şişeler atıldı."

TRİBÜNLER 'İSYAN İSYAN' DİYE BAĞIRDI
Hakem Bülent Yıldırım, raporunda şu detaylara da yer verdi; "İkinci yarının başlamasından sonra sahaya atılan yabancı cisimler çoğalınca oyunu durdurarak bu cisimleri toplattım. Karşılaşmanın 85. dakikasında deniz tarafındaki tribünde, 'İsyan isyan' şeklindeki tezahüratlarla birlikte kale arkasındaki tel örgülerin aşağıya çekildiğini ve o tel örgüyü tutan direğin indirildiğini gördüm. Bu sırada 4. Hakem vasıtasıyla önlemlerin artırılması gerektiğini tekrar yetkililere ilettim. Ancak bu sırada atılan cisimler nedeniyle oyuna üç dakika boyunca başlayamadık. Ardından emniyet görevlileri yerini aldı. Daha sonra sahada temizlendikten sonra maçı başlattım."

ATILAN YUMRUK PLANLI SAĞ KULAK ARKASINA
Hakem Bayarslan'ın darp edildiği anı da raporunda yazan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Bu olayın ardından karşılaşmayı başlattıktan 3-4 saniye sonra söz konusu taraftarlar tekrar oyun alanına yabancı madde atmaya başladı. Ben tam oyunu durdurmaya karar verdiğim anda Volkan Bayarslan'ın sahaya atlayan bir taraftar tarafından arka kulak bölgesine bir yumruk atıldığını üzülerek gördüm. Tüm ekip arkadaşlarımı soyunma odasına çağırdım." Yıldırım, raporunda hakem Bayarslan'ın aldığı darbeler sonucunda nefes almakta zorlandığını ve iki kulüp doktorunun da kendisini muayene ettiğini belirtti. Yıldırım, yardımcı hakemin aldığı darbeler sonrası çektiği acının derin bir yara oluşturduğunu da belirtti.

​SALDIRININ GELDİĞİ TARAFTA ÖNLEM ALINMAMIŞTI
Trabzonspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta güvenlik zaafiyeti belirgin bir şekilde ortaya çıktı. Güvenlik güçleri tek bir tarafta toplanırken saldırının geldiği tarafta hiçbir önlem alınmamıştı. Çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a yapılan saldırı da buradan geldi. Güvenlik zaafiyeti belirgin bir şekilde görüldü.


BÖYLE BİR ŞEY GÖRÜLMEDİ
Hakeme saldıran M.'nin ayakkabı ve pantolonunun aynısının internetten satılmaya kalkışılması herkese "Bu kadarına pes doğrusu" dedirtti