Arena'da kükredi Antep'i 3'ledi

Cimbom maça çok hızlı başladı... 20'de Olcan'ın müthiş füzesiyle öne geçti. 25'te Sinan farkı 2'ye çıkardı. 56'da Burak Yılmaz ile farkı açan Aslan, 75'te Habibou'nun golüne engel olamasa da kupada turlamayı bildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Şubat 2016 Güncelleme 01 Şubat 2016, 00:00
Arena’da kükredi Antep’i 3’ledi

İÇİNDEKİLER

Galatasaray Gaziantepspor'u 3-1 yenerek kupada adını çeyrek finale yazdırdı. 20. dakikada Sneijder'in pası ile sol çaprazda topla buluşan Olcan Adın, topla birlikte ilerledikten sonra kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden şutunu çekti, top kaleci Alperen'in sağından ağlarla buluştu. 25'te Donk'un uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Sinan Gümüş, ceza sahası yayının hemen dışından şutunu çekti, top kalecinin sağından filelere gitti. 27'de Gaziantepli Larsson kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü bulamadı. 37'de Donk'un yerden pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Sneijder, topu sağına çektikten sonra vurdu ancak kaleci Alperen, parmaklarının ucuyla şutu kornere çeldi. 38'de Sinan Gümüş'ün yerden pası ile penaltı noktası üzerinde bomboş pozisyonda topla buluşan Umut Bulut'un şutu Gaziantep kalecisine çarpıp kornere çıktı.

ASLAN İKİNCİ YARIDA DA ÖNEMLİ POZİSYONLAR BULDU
53'TE Selçuk İnan'ın pasıyla topla buluşan Umut Bulut, kalecinin önde olduğunu görüp aşırtma bir vuruşla şansını denedi. Top üst direği yaladı. 56'da Selçuk İnan'ın ortası savunmadan sekip altıpas içerisinde bulunan Burak Yılmaz'a geldi. Yılmaz'ın topuğuyla yaptığı vuruş gol oldu. 75'te Abdülkadir'in şutu Muslera'dan döndü. Dönen topu Habibou ağlara gönderdi: 3-1. 89'da Olcan Adın kale dibinden çok sert vurdu. Kaleci Alperen topu kurtarmayı başardı.

ANTEP'TE ELYASA'NIN BURNU KIRILDI!

Galatasaray ile Türkiye Kupası'nda çeyrek final için mücadeye eden Gaziantepspor'da Elyasa talihsiz bir sakatlık yaşadı. Gaziantepspor'da takım arkadaşı Marcal ile çarpışan Elyasa Süme'nin burnu kırıldı. Üç değişiklik hakkı bittiği için kırmızı- siyahlı ekip son 10 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

3 SANTRFORLA!
Galatasaray Gaziantepspor ile oyanan kupa maçına 3 santrforla çıktı. Sarı- Kırmızılılar'da Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Sinan Gümüş ilk 11'de forma giydi. Kurt hoca Denizli'nin 3'lü santrfor hamlesi sosyal medyada da çok konuşuldu.

GÖREV ADAMI MARTIN LINNES
Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı sağ bek Martin Linnes Gaziantepspor maçında çalışkanlığıyla göz doldurdu. 24 yaşındaki Norveçli futbolcu atakların çoğunda başroldeydi. Savunmaya olduğu kadar hücuma da katkı veren Linnes'i taraftarlar da alkışladı.

YILDIZLAR SAHADA
Sarı-kırmızılı takımın Gaziantepspor karşısına çıktığı 11'de, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Wesley Sneijder ve Burak Yılmaz da yer aldı. Muslera ve Burak, bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez forma giydi. Galatasaray'ın 11'i, Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Olcan, Donk, Selçuk İnan, Umut, Sneijder, Sinan Gümüş ve Burak Yılmaz'dan oluştu.

SABRİ KESİK YEDİ
Teknik direktör Mustafa Denizli'nin
ideal bir kadroyla takımını sahaya sürdüğü müsabakada, Sabri Sarıoğlu yedek soyundu ve savunmanın sağında Linnes tercih edildi.

TARAFTARLA TAKIM BARIŞTI
Uzun süredir futbolculara tavırlı olan sarı-kırmızılı taraftarlar maçlardan önce Muslera ve Sneijder dışında kimseyi tribüne çağırmıyordu. Dün barış sağlandı ve taraftarlar ısınmaya çıktıklarında toplu halde futbolcuları tribüne çağırıp alkışladı. TT Arena "Aldırma Cimbom aldırma" tezahüratlarıyla inledi. Sarı- Kırmızılı futbolcular da onlara farklı galibiyetle karşılık verdi.