Mahkeme acil karar vermeli

Hacıosmanoğlu'nun 9973 olan oy kullanacak delege sayısını, daha sonra 11 bin 251 olarak açıklaması mahkemeye taşındı. Eski PFDK üyesi Avukat Yusuf Reha Alp de mahkemenin acil karar vermesi gerektiğini öne sürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Kasım 2015 Güncelleme 25 Kasım 2015, 01:13
Mahkeme acil karar vermeli

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'da 5-6 Aralık tarihlerinde yapılacak olan seçimli Olağan Genel Kurul öncesi, mevcut başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun 9973 olan oy kullanacak delege sayısını, daha sonra 11 bin 251 olarak açıklamasının yankıları devam ediyor. Trabzonspor'da mevcut yönetim kurulunun sonradan ilan ettiği hazirun listesindeki 1278 üyenin oy kullanıp kullanmayacağı seçime 10 gün kalmasına rağmen netlik kazanmadı. Başkan adayları bu üyelerin oy kullanamaması için hukuki olarak girişimler başlatırken, mahkemeden ise bu konuda henüz bir karar çıkmadı. Avukat Yusuf Reha Alp, mahkemenin bu konuda bir an önce karar vermesi gerektiğini belirterek, "Burada, bir an önce neticelenmemesi durumunda, 'Telafisi imkansız bir zarar' doğacak. Yerel mahkemenin bununla ilgili ivedilikle bir karar vermesi gerekiyor. Şayet vermezse bu hakimin sorumluluğunu doğuracak bir duruma kadar gidebilir" dedi.

MAHKEMENİN BAKACAĞI YER KULÜBÜN TÜZÜĞÜ!
ALP açıklamalırı şu şekilde sürdürdü: "Mahkemenin burada bakacağı şey çok açık: Trabzonspor Kulübü'nün tüzüğü ne diyor? 'Bir kişi Trabzonspor Kulübü Derneği'ne üye olduktan ancak iki sene sonra genel kurullarda oy kullanma hakkına sahip olur.' Peki buna karşılık yönetim kurulunun iddiası ne? Onlar da diyor ki, 'Bu 1200 küsur üye, üyelik hakları kısıtlandığına dair bir itirazda bulundular. Bu tez doğru gibi gözükse de, burada atlanılan bir husus var. Senin tüzüğün çok açık: İki sene geçecek."