UEFA'dan çifte şok!

Transfer alım satımlarında bu sezon 22 milyon Euro eksiye düşen Fener'in son 5 yılda 80 milyon zarar ettiği belirlendi... Trabzon'un UEFA gelirlerine el kondu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 00:12
UEFA’dan çifte şok!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray ve Beşiktaş'tan sonra finansal fair-play Fenerbahçe ve Trabzonspor'u da vurdu. Sarı-lacivertli kulüp internet sitesinden bir açıklama yaparak UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun yaptığı inceleme çerçevesinde Fenerbahçe'nin UEFA gelirlerinin geçici olarak dondurulduğu açıklandı. Finansal Kontrol Kurulu'nun "Denk bütçe" kuralı nedeniyle Fenerbahçe'nin hesaplarının incelendiğini ve hedeflenen rakamlardan sapma olduğu tespit edildi. Bu sezon yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Fenerbahçe'nin transfer alım satımında 22 milyon Euro eksiye düştüğü tespit edildi. Sarı-Lacivertli kulübün son 5 yıldaki alım satım farkının ise 80 milyon Euro ekside olduğu belirlendi.

4 ARALIK'TA DEV ZİRVE
Fenerbahçe kulübü dün, "UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeni ile Şirketimizle ilgili inceleme başlatıldığı öğrenilmiş olup, konuyla ilgili olarak 4 Aralık günü UEFA merkezinde bir görüşme yapılacaktır. Öte yandan, inceleme sonuçlanıncaya kadar bu aşamada UEFA gelirlerimiz geçici olarak dondurulmuştur" açıklaması yaptı.

TRABZON AÇIKLAMA YAPTI
Trabzonspor da KAP'a yaptığı bildirim ile, UEFA'nın Finansal Kontrol çerçevesinde kulübü incelemeye aldığı ve UEFA gelirlerinin dondurulduğunu açıkladı. Kulüpten şu açıklama yapıldı: "UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu tarafından Kulübümüze yapılan bildirimle Finansal Fair Play "Başa Baş" (Break Even) kuralı ile ilgili olarak Şirketimiz hakkında bir inceleme başlatıldığı tarafımıza iletilmiştir" denildi.


F.BAHÇE Hollandalı yıldız Van Persie'ye servet ödeyerek takıma kazandırmıştı. Bu transfer sezon başı büyük ses getirmişti.