3 Temmuz'a topyekun beraat

Şike davasında hakim tüm tapeleri geçersiz saydı... Dava düştü. Herkes beraat etti... Beraat kararının ardından Trabzonspor Kulübü'nün Yargıtay'a başvurusu söz konusu. Başkan Aziz Yıldırım'ın Yargıtay sürecinin ardından başkanlığı bırakacağı belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2015 Güncelleme 10 Ekim 2015, 02:01
3 Temmuz’a topyekun beraat

İÇİNDEKİLER

Tarihi şike davasında yeniden yargılamanın kararı dün açıklandı. 3 Temmuz süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yeniden yargılamada karar duruşması olması beklenen 6. celse görüldü. Mahkeme Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Cemil Turan, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım, İbrahim Akın, Korcan Çelikay, Serdal Adalı'nın da yer aldığı sanıkların beraatine karar verdi. Davadan beraat kararı çıkmasının ardından gözler Trabzonspor'a çevrildi. Trabzonspor'un, bu karara itiraz olarak Yargıtay'a başvurması da söz konusu. Davanın sanıklarının ise 3 Temmuz sürecinden mağdur oldukları gerekçesi ile dava açmalarının gündemde olduğu belirtildi. Ayrıca, Fenerbahçe'nin de şike iddiaları ile 3 yıl Avrupa'dan uzak kaldığı gerekçesi ile hem TFF'ye hem de UEFA'ya ayrı ayrı tazminat davaları açabileceği kaydedildi.

DVD VE TAPELER GEÇERSİZ. YENİ SÜREÇ KAPIDA
DÜN merakla beklenen davanın sonucu saat 20.50 civarında verildi. Beraat kararlarının ardından başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere tüm sanıklar sevinç yaşadı. Davaya bakan hakim şike sürecinde toplanan tüm dvd ve tapeleri geçersiz kabul ederek sildi! Şimdi bir yandan Trabzonspor'un başvurusuyla Yargıtay süreci yaşanması beklenirken bir yandan da Fenerbahçe'nin karşı davalarının olacağı bir süreç bekleniyor.

BİRÇOK KİŞİ HAKKINDA BERAAT KARARI
FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım'ın yanı sıra birçok kişi hakkında beraat kararı verildi. Beraat edenler: Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Ali Yıldırım, Cemil Turan, Selim Kımıl, İlhan Ekşioğlu, İbrahim Akın, Korcan Çelikay, Şekip Mosturoğlu, Mecnun Otyakmaz, Serdal Adalı, Tamer Yelkovan, Ümit Karan, Abdurrahman Yakut, Bülent Uygun, Vederson, Haldun Senman, Sami Dinç ve Yusuf Turhanlı.



FENER TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçeli taraftarlar tarihi karar açıklanana kadar Çağlayan Adliyesi'nin önünden ayrılmadı. Tezahüratlarıyla Yıldırım ve arkadaşlarına destek ve moral verdiler.

15 Ekim SAAT 13:00
Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu 15 Ekim saat 13.00'te basın toplantısı yapacak. Toplantıda Yıldırım'ın bırakma kararını açıklaması bekleniyor.

BUNLARIN HESABINI SORACAĞIZ
Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Kumpas yapıldı ve insanlara algı operasyonuyla inandırdılar. Yazık oldu. Tüm bunların hesabını soracağız" şeklinde konuştu.


VELİ SARIBOĞA