Savcıdan Fener'e beraat müjdesi

Savcı Abdullah Mirza dünkü duruşmada şike ve suç örgütü suçlarından beraat istedi. Mirza telefon dinlemeleri, fiziki ve teknik takip kayıtlarının imha edilmesini talep etti. 9 Ekim Cuma yapılacak 6. duruşmada Savcı'nın verdiği mütalaa karara bağlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2015 Güncelleme 06 Ekim 2015, 09:13
Savcıdan Fener’e beraat müjdesi

İÇİNDEKİLER

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay tarafından bozulan 31 sanığın davasında savcı mütalaasını açıkladı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen şike davasında cumhuriyet savcısı Abdullah Mirza Coşkun, suç örgütü ve şike suçlarından tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Savcı, daha önce verilen mahkumiyet kararlarının iptali ile tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini, şike soruşturması kapsamında yapılan telefon dinlemeleri, fiziki ve teknik takip kayıtlarının imha edilmesini talep etti. Savcı Coşkun, daha önce de şike davasında yeniden yargılanma mütalaası vermişti. 9 Ekim Cuma günü yapılacak 6. duruşmada hakim, savcının mütalaasıyla ilgili nihai kararını açıklayacak.
O KAYITLAR ARTIK YARGILAMADA KULLANILAMAZ!
AVCI ayrıca 8 Ağustos 2010'dan 3 Temmuz 2010 tarihine kadar devam eden süreçteki tüm telefon dinleme, teknik ve fizik takip kararları, suç örgütü adı altında yapıldığı, bu kayıtlarının şike yargılamasında kullanamayacağını belirtti. Savcı, soruşturma aşamasında tüm sanıklar hakkında teknik ve fiziki takip için 'suç örgütü kurma' suçunun gösterildiğini ancak iddianamede sadece Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'e bu suçlamadan dava açıldığını, diğer sanıklara ceza istenmediğini kaydetti.
VEDERSON VE ÜMİT KARAN'A DA BERAAT İSTEMİ
Savcı, Yıldırım hakkında örgüt kurmak ve şike suçundan aldığı önceki cezanın iptal edilerek beraat kararı verilmesini istedi. İlhan Ekşioğlu, Ahmet Çelebi, Abdullah Başak'ın şike ve örgüt üyeliği suçundan haklarındaki önceki hükmün iptal edilerek beraat verilmesi istendi. Ali Yıldırım, Vederson, Korcan Çelikay, İlhan Çelikay, Mehmet Yıldız, İskender Alın ve Ümit Karan'ın da teşvik suçundan beraati talep edildi.
3 TEMMUZ SÜRECİNDE NE YAŞANDI?
3 Temmu z 2011'de başlayan soruşturma sonrasında şike iddiaları üzerine dava açılmıştı. 1 yıl cezaevinde kalan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 'şike yapmak ve örgüt kurmak' suçundan 6 yıl 3 ay ceza almıştı. Cezanın onanmasının ardından Yıldırım ile birlikte 6 sanık yeniden yargılanma ve infazının ertelenmesini talep etmişti. Talebi haklı bulunan Yıldırım ve 6 sanık yeniden yargılanmak üzere 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. 6 Ekim Cuma günü davada nihai karar alınacak.