Kaşarlaşmış hakemlerle bu iş olmaz

Halis Özkahya Fenerbahçe'yi katletmiştir. Hakem hataları olmasa ligde 4-5 puan öndeydik... Cüneyt Çakır, G.Saray karşısında Trabzon'un yenilmesini sağladı. Çakır hakem falan değil... Saha komiseri, benim oyuncumun kolundan tutamaz... Komiserin parasını ben ödüyorum..

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2015 Güncelleme 01 Ekim 2015, 01:44
Kaşarlaşmış hakemlerle bu iş olmaz

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş derbisinde yapılan hakem hataları sonrasında dün basın toplantısı düzenledi. Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte kameraların karşısına çıkan Yıldırım'ın konuşmasından önce, geçtiğimiz günlerde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e yazdığı mektup barkovizyondan okundu. Mektupta, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Gençlerbirliği ve Fenerbahçe maçları öncesi ve Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu'nun Mersin karşılaşması sonrası yaptığı açıklamaların hatırlatılırken, Orman'ın, "Bütün hakem atamalarını takip ediyoruz" ve Hamzaoğlu'nun, "Biz her şeyi görüyoruz" sözlerine dikkat çekildi. Ayrıca, hakemlerin Fenerbahçe maçlarında yaptığı hatalar detaylı biçimde anlatıldı. Ardından sözü Yıldırım aldı ve çarpıcı ifadeler kullandı:

1- BİZİM CANIMIZ YANDI DİYE KONUŞMUYORUM
Hakemlerin 40-50 bin lira arasında aylık gelirleri var. Fenerbahçe'nin hakkı yendi diye açıklama yapmıyorum. Biz bunları aştık. Bütün kulüplere karşı hakem hataları var. 1-2 kulüp korunmaya çalışılıyor. Son 3 senede 3 tane MHK Başkanı değişti. İstikrar yok. 70 milyon Euro'ya yakın transfer yaptık. Bir hakemin düdüğü ile bu rakamı sokağa atamayız. Bunu yapanlar mutlaka cezalandırılmalı. TFF içerideki çürük yumurtaları temizlemelidir.

2- ÖZKAHYA İLE İLGİLİ KAFAMDA SORU İŞARETLERİ VAR
Halis Özkahya için benim kafamda soru işareti var. Ankara'da onun yönettiği maçta berabere kaldık, şampiyonluktan olduk. Galatasaray derbisinde Meireles'i olmayacak şeylerle suçladı. Beşiktaş maçının kaderi ile oynadı. Kendisinde biriken geçmişte olan bazı sıkıntıları mı sahaya yansıdı? Özkahya, Fenerbahçe'yi katletmiştir. Fenerbahçe bir hakemin düdüğü ile kaybetmiştir. Hakem hataları olmasaydı, 4-5 puan önde olabilirdik.

3- YAKINDA 3. SINIF İSİMLERE HAKEMLİK YAPARSINIZ
Trabzon-Galatasaray maçında Cüneyt Çakır, Trabzon'un mağlup olmasını sağlamıştır. Ben Cüneyt Çakır'ın hakem olmadığını iddia ediyordum, bugün de aynı şeyi söylüyorum. Sizi uyarıyorum... Yarın Van Persie, Sneijder, Eto'o, Nani olmaz. Siz burada 3. sınıf futbolculara hakemlik yaparsınız. TFF problemli hakemleri temizlemeli. Aşağılanmış, kaşarlanmış hakemlerle bu iş yürümez. Herkesi uyarıyorum.

4- BETONUN ÜZERİNDE ISINMA OLMAZ!
Saha komiseri, oyuncumuzun (Van Persie) kolundan tutamaz. Saha komiserinin parasını ben ödüyorum. TFF'ye bir daha ödemeyeceğimi söyledim. Yalnızca bu oyuncunun değeri 30-40 milyon Euro. Sakatlıktan çıkmış bir oyuncu betonun üzerinde ısınma yapamaz. Bugün çok nazikçe uyarı yaptık. Kendimize olan saygımızdan dolayı.