Rüzgarın oğlu Markovic

Obradovic'in Sırbistan'dan hemşehrisi... Partizan'da parladı... 10 milyon Euro'ya Benfica'ya transfer oldu. 1 yıl sonra Liverpool onun için tam 25 milyon Euro ödedi. Hızlı, çok seri adam geçiyor. Savunma yönü de çok güçlü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2015 Güncelleme 29 Ağustos 2015, 01:47
Rüzgarın oğlu Markovic

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Feghouli'nin transferi gerçekleşmeyince son anda Liverpool'un 21 yaşındaki Sırp yıldızı Lazar Markovic'i 1 yıllığına kiraladı. Aslında Sarı-Lacivertliler, Sırp yıldızı satın almak istedi. Ancak ingiliz kulübünü n verdiği yanıt "O bizim geleceğimiz. Geçen sene faydalı olmadı ama biz ona büyük yatırım yaptık. 25 milyon Euro bonservis ödedik. Kusura bakmayın. Satamayız. Ancak kiralarız" oldu. Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın koçu Obradovic gibi Sırbistan'ın Çaçak bölgesinde doğan Markovic kısa zamanda partizan tarafından keşfedildi. Partizan'ın 2012 ve 2013 yılında şampiyon olmasında büyük pay sahibi olan Markovic Chelsea, Juventus gibi takımlar istemesine rağmen Benfica'ya transfer oldu.

HEM SAĞDA, HEM SOLDA, HEM FORVETTE
10 milyon Euro bonservis bedeliyle Benfica'ya geçen Markovic Portekiz'de oynadığı futbolla yıldızlaştı. Markovic Benfica'nın UEFA finaline çıkmasında büyük pay sahibi oldu. Ve sadece 1 yıl sonra 25 milyon Euro bonservis ücretiyle Liverpool'a transfer oldu. Sağ açık oynamasına rağmen solda da görev yapabiliyor. İkinci bir forvet gibi oynayabiliyor.

BİTMEK TÜKENMEK BİLMEYLEN BİR AÇLIK!
Öyle süratli oyuncu ki Partizan'daki hocası, "Eğer Markovic futbolu seçmeseydi, atler olur, olimpiyatlara katılırdı" oldu... Topla da aynı şekilde süratli olan Markovic çok çabuk adam geçebiliyor. Takımını aniden hücuma çıkartabiliyor. Enerjisi ve hücumda bitmek tükenmek bilmeyen bir açlığa sahip olan Markovic geçen sezon Liverpool'da istediği havayı bulumadı. Bu nedenle de bu sezon kiralanmasına izin çıktı.