Bu takımda hayat var

Temposuyla ve çabuk oyunuyla dikkat çeken Sarı-Lacivertliler, 2. yarıda Shakhtar'a sahayı dar etti. Ukrayna Ligi'nde 2 hafta geride kalırken rakip daha hazır bir görüntü çizdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2015 Güncelleme 29 Temmuz 2015, 16:56
Bu takımda hayat var

İÇİNDEKİLER

Yenilenmiş kadrosu ve yıldızlarıyla yeni sezonda ilk kez bir resmi maça çıkan Fenerbahçe, Shakhtar ile golsüz berabere kalmasına rağmen Şükrü Saracoğlu Stadı'nı dolduran 52 bin kişinin göz zevkini okşadı. Yüksek temposu, çabuk oyunu ve enerjisi ile herkesin beğenisini kazanan Sarı-Lacivertliler, ilk yarıda zaman zaman zor anlar yaşasa da 2. yarıda oyuna hükmetti ve rakibine pozisyon vermedi. Nani ve Diego gibi oyuncularının savunmaya yaptığı katkı da 4-4-2 sisteminin oturacağının sinyallerini verdi. Savunmada görev yapan Kjaer ve Alves de vasatın üstünde bir görüntü çizdi. Kjaer tatlı sert futbolu ve sağlam yapısıyla güven verdi. Gökhan Gönül'ün sürpriz sakatlığı ve Şener'in cezası nedeniyle Hasan Ali Kaldırım'ın sağ bek'te oynaması ve bu mevkide zaman zaman aksamasına rağmen F.Bahçe'nin Shakhtar gibi takımdan gol yememesi de artı bir puandı.

VOLKAN SÜPER.... NANI TEMPOSUNU HENÜZ BULAMADI
FENERBAHÇE'de bir diğer dikkat çeken unsur ise kaleci Volkan Demirel'in sezona çok iyi giriyor olması. Volkan elinden kaçırdığı bir top dışında 2 yüzde yüz gole izin vermedi ve tribünlerin alkışını aldı. Nani çok koşmasına ve tüm iyi niyetine rağmen tam olarak temposunu bulmuş değil. Temposunu bulduğunda ondan çok şey bekleniyor. Ama Shakhtar savunmasının ona kilitlendiğini de unutmamak gerek.