Bırakacağım dedi ama bırakmayacak

F.Bahçe Başkanı Yıldırım, "Şike davası sonuçlanınca başkanlığı bırakacağım... Olumlu biterse herkesle hesaplaşacağım" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2015 Güncelleme 28 Mayıs 2015, 02:20
Bırakacağım dedi ama bırakmayacak

İÇİNDEKİLER

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, hafta sonundaki kongre öncesi dün basının karşısına çıktı. Yıldırım bir gazetede çıkan ilan sonrası yeniden aday olmaya karar verdiğini belirterek, "Mahkeme sonuçlanana kadar başkanım. Ondan sonra yokum. Dava olumlu biterse de herkesle hesaplaşacağım" dedi. Hukukçular, davanın 1.5-2 yıl süreceğini ve 8 Temmuz'da bitmesinin imkansız olduğunu belirterek, "Hesaplaşma da 1 yıl sürse Yıldırım bir sonraki kongreye kadar başkan" dediler. İşte Yıldırım'ın açıklamaları:

TEHDİTLE KİMSEYİ GÖNDEREMEZSİNİZ
Beni tehdit ediyorlar, rızanla bırak diyorlar. Yoksa vururuz, vurdururuz diyorlar. Ben kimseden korkmadım. Pahişahlık yok, demokrasi var. Siz aday olursanız, seçilerseniz devam edersiniz. Yeni F.Bahçeliler bu kulübü yönetirler. Tehditle kimseyi gönderemezsiniz.

50 MİLYON BORCA SOKARDIM AMA YAPMADIM
3 Temmuz'da bizim için ilan vermeyenler 2011'de verdiler, yine rezil ettim kongrede. Bunların amacı belli olsa bırakırım. Hisse satarım, bunu yaparım bunu yaparım ile kulüp yönetilmez. 50 milyon dolar kulübü borca sokardım ama yarını olmazdı Fenerbahçe'nin.

İSMAİL KARTAL'A KEFİLDİM. YİNE KEFİLİM
SÖZÜMÜN arkasındayım. İsmail Kartal'a kefildim yine kefilim. Bütün sorumluluğu üzerime alıyorum. Burdan ilan ediyorum. Kimse Fenerbahçe hissesi satamayacak. Bunun önüne geçeceğim. Bu kulübü şirketlerin haklarını korur gibi idare ettik.

BU ÜLKEDE 30 SENEDİR ŞİKE YAPILIYOR
3 Temmuzda hapse girdik, ne dediler şike yaptılar. Bizden önce 25-30 senedir şike yapılıyor bu ülkede. Yurdeşen Karahasan'ın Bursa kalecisine para verdiği yazılmıştı. Sonra aklandı. Biz gerçek değil paralel mahkemelerde yargınlandık.

BU KADAR FEDAKARLIĞI NEDEN YAPTIM
GAZETE ilanından sonra adayım, herkes aday olabilir. Mahkeme bitene kadar buradayım. Lehimize verilirse zaten yine bırakacağım ama aleyhimize verilirse istia edip kongre kararı alıp bırakacağım. Kendi kendime soruyorum, niye başkanlık yapıyorum diye.

FUTBOLCULARA KASTEN PARA ÖDEMEDİM

50 milyon harcasam kahraman mı olacaktım? Kulüp batak ben kahraman. Ben Fenerbahçe'ye ihanet etmem. Bin kişi çalışıyor bu kulüpte bir gün para ödenmediğini duydunuz mu ? Futbolculara bizim kasti ödemediklerimizin dışında duydunuz mu?

ÇİÇEKÇİYE BİLE BORCUMUZ VARDI
MART sonu itibariyle ödemiştik hepsini hiç para ödenmediğini duydunuz mu? Geldiğimde 3-4 ay sporcular personel para almamıştı. Çiçekçiye kadar borç vardı. Herkes unuttu bunları ama ben unutmadım hep yazdım. Bunlar iyi anlaşılmalı.

17 YILDA 9 GALATASARAY ŞAMPiYONLUĞU GÖRDÜ
1998 yılında Fenerbahçe'nin başkanlık koltuğuna oturan Başkan Aziz Yıldırım, bu süre içinde özellikle kulübün tesisleşmesinde ve kurulaşmasında önemli rol üstlendi. Mali açıdan da kulübü istikrarlı bir yapıya kavuşturan Yıldırım 6 lig şampiyonluğu yaşadı. Bunun dışında amatör branşlarda gelen şayısız şampiyonluklar, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları sevincini de yaşadı.

17 YILA 17 KUPA MESELESİ
Ancak Aziz Yıldırım'a muhalefet edenler başkanlık süresi içinde Galatasaray'ın 9 kez lig şampiyonu olmasını çokça eleştirdi. Bu durum Galatasaraylı taraftarların da sanal alemde espri konusu haline geldi. 17 yılda Galatasaray'ın futbolda lig şampiyonluklarıyla birlikte toplam 17 kupa alması da ayrı bir mesele haline getirildi. Basketbol ve voleybolda gelen sayısız başarılar Galatasaray'ın lig şampiyonluğunun gölgesinde kaldı. En azından psikolojik olarak...