Fenerbahçe yarıştan kopmadı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında Sivasspor’u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Zorlu maçta 2 kez yenik duruma düşen Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren gol 87. dakikada Moussa Sow'dan geldi.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2015, 22:36
Fenerbahçe yarıştan kopmadı

İÇİNDEKİLER

Süper Lig'de her maçın final havasına girdiği son düzlükte Fenerbahçe, son 3 yılda gol dahi atamadığı Sivasspor deplasmanında öldü öldü dirildi. Puan kaybına tahammülü olmayan zirve takipçisi sarı-lacivertliler, 2 kez geriye düştüğü karşılaşmada Sivasspor'u Moussa Sow'un bitime 3 dakika kala attığı golle 3-2 mağlup etti.

Sivasspor'un golleri Mehdi Taoil (8') ile Cicinho'dan (24') geldi. Maçta 2 kez yenik duruma düşen Fenerbahçe'nin beraberlik sayılarını, yedek kulübesinin müdavimleri Diego Ribas (9')ve Pierre Webo (56') kaydetti. Fenerbahçe'ye tarihi galibiyeti getiren golü ise 87. Dakikada Fenerbahçe'nin en golcü oyuncusu Moussa Sow kaydetti.

Sivas'tan altın değerinde galibiyeti son nefeste alan Fenerbahçe, puanını 66'ya çıkardı ve ligin bitimine 4 hafta kala liderle arasındaki 1 puanlık farkı korudu.

İLK YARIDA JENERİKLİK GOLLER

Kart cezalısı Bruno Alves'in yokluğunda defanstaki dağınıklığa kaleci Volkan Demirel'in de hataları eklenince, sayısız gol pozisyonuna giren Sivasspor ilk yarıyı 2-1 önde kapadı.

BATUHAN SÜRÜKLEDİ, BURHAN BIRAKTI, TAOUİL ATTI

Medicana Sivasspor golü erken buldu. 8. dakikada Batuhan'ın pasında Taouil'in ceza alanı çapraz pozisyonundan vuruşunda kaleci Volkan topu ayaklarıyla uzaklaştırdı. Atağın devamında sağ çizgiye inen Burhan'ın pasında Taouil'in yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bakışları arasında filelerle buluştu: 1-0.

DİEGO RİBAS BİR KEZ DAHA SAHNEDE
Henüz bu golün anonsu yapılmamışken Fenerbahçe, 1 dakika sonra beraberliği yakaladı. 9. dakikada ani gelişen Fenerbahçe atağında sol kanattan son çizgiye hareketlenen Alper'in ceza alanına gönderdiği topa Sow dokunamadı. Arka direkte kendini unutturan Diego, meşin yuvarlağı boş filelere gönderdi. Balıkesir karşısında 1 gol 2 asistle oynayan Brezilyalı bu sezon ligdeki gol sayısını 2'ye çıkardı.

CİCİNHO ATTI SERGEN İNANAMADI
24. dakikada ev sahibi ekip bir kez daha öne geçti. Diego'nun golünden sonra Sivasspor'un Brezilyalısı Cicinho da sahneye çıktı ve sağ çaprazdan frikikte mükemmel bir vuruşla Volkan Demirel'i ikinci kez mağlup etti: 2-1

BURHAN BOŞ KALEYE KAÇIRDI!
29. dakikada ani gelişen Medicana Sivasspor atağında sağdan ceza alanına giren Chahechouhe, kaleci Volkan'ı çalımladıktan sonra topu müsait durumdaki Burhan'a aktardı. Burhan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Medicana Sivasspor 2-1 önde tamamladı.

EMENİKE-WEBO DEĞİŞİKLİĞİ HAYAT VERDİ

Maça ilk 11'de başlayan Emmanuel Emenike, Sivasspor karşısında ilk yarıda yine kötü bir görüntü çizince teknik direktör İsmail Kartal daha fazla dayanamadı. İkinci yarı başlarken Emenike'yi oyundan alıp Pierre Webo'yu sahaya süren Kartal'ın değişikliği 56. Dakikada meyvesini verdi.

NÖBETÇİ GOLCÜ FENERBAHÇE'Yİ AYAĞA KALDIRDI
Fenerbahçe, 56. dakikada Pierre Webo'nun attığı golle skoru 2-2'ye getirdi. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'ün ortasına Moussa Sow dokunamayınca top arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Pierre Webo'ya geldi. Webo düzgün bir vuruşla topu kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından ağlarla buluşturdu: 2-2.

MOUSSA SOW'DAN ALTIN GOL

Fenerbahçe, Moussa Sow'un 87. dakikadaki golüyle karşılaşmada ilk kez öne geçti. Gökhan Gönül'ün sağ kanattan kullandığı uzun taç atışını Egemen Korkmaz kafayla altıpas çizgisi üzerinde bulunan Moussa Sow'a indiriyor. Sow'un gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın solundan ağlarla buluşuyor.

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sivasspor karşısında, geçen haftaki Balıkesirspor maçı ilk 11'inden 3 farklı oyuncuyu sahaya sürdü.

Sarı kart cezası nedeniyle Sivas'a getirilmeyen Bruno Alves'in yanı sıra Dirk Kuyt ve Pierre Webo da ilk 11'de şans bulamadı. Bu futbolcuların yerine Emre Belözoğlu, Bekir İrtegün ve Emmanuel Emenike ilk 11'de sahaya çıktı.

Sarı-lacivertli takımda teknik direktör Kartal, 18 kişilik kadroda Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Michael Kadlec, Serdar Kesimal, Raul Meireles, Dirk Kuyt ve Pierre Webo'ya yer verdi.

Alves'in yanı sıra hafta içinde dünya evine giren sarı kart cezalısı Selçuk Şahin ve sakatlığı bulunan Mehmet Topuz da Sivas'a getirilmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), tarafından "sportmenliğe aykırı" açıklamaları nedeniyle verilen 60 günlük hak mahrumiyeti cezası sona eren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ile takip etti.

Karşılaşmayı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da izledi.

SİVASSPOR'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİKLER
Sivasspor'da sezonu kapatan Michael Eneramo ve İbrahim Toraman'ın yanı sıra defans hattının önemli isimlerinden stoper Manuel Da Costa, sol bek Ziya Erdal ve kaleci Korcan Çelikay, sakatlıkları nedeniyle bu maçta forma giyemedi.

TARAFTARLARDAN YOĞUN İLGİ
Fenerbahçeli taraftarlar, kale arkası tribünlerinde kendilerine ayrılan bölümü doldurarak, takımlarına destek oldu.

Sivassporlu futbolcular, sahaya "Sultan şehre güzel çehre, daha temiz Sivas için el ele" yazılı pankartla çıktı.

Maç öncesi teknik direktörler Sergen Yalçın ve İsmail Kartal birbirlerine başarı diledi.