Kulübeden çıktı Fırtına'yı yıktı süper baba

İki hafta önce Galatasaray'ı zirveden indiren Trabzonspor karşısında çok akıllı bir oyun sergileyen Beşiktaş 58'de Demba Ba ve 90+5'te Mustafa'nın golleri ile üç puanı kaptı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 00:40
Kulübeden çıktı Fırtına’yı yıktı süper baba

İÇİNDEKİLER

Kartal uygun adım marş... Siyah- Beyazlılar, Trabzonspor deplasmanında 2-0 kazanarak 1 gün aradan sonra liderliği Fenerbahçe'den devraldı... 17. dakikada sağdan ceza alanına giren Özer Hurmacı'nın ortasında, savunmada Opare'nin ters vuruşu direğin yanından kornere çıktı. 35. dakikada Jose Sosa'nın sağdan kullandığı köşe atışında, uygun durumdaki Sivok'un yakın mesafeden sert kafa vuruşu Hakan Arıkan'dan döndü. 36. dakikada Beşiktaş ceza alanında Opare çok büyük hata yaptı. Fakat bomboş pozisyonda topu önünde bulan Özer Hurmacı çok kötü vurdu. 44. dakikada Opare'nin sağdan ortasında, kaleci Hakan Arıkan, Mustafa Pektemek'in kafasına gelmeden topu uzaklaştırıp tehlikeyi önledi. İlk yarı böylece golsüz eşitlikle sona erdi.

BEŞİKTAŞ İKİNCİ YARIDA ÇOK ÜSTÜN

53'te Sosa ortaladı, arka direkte Tolgay auta vurdu. 57. dakikada oyuna giren Demba Ba 1 dakika sonra topla ilk buluşmasında Beşiktaş'ı öne geçirdi: 0-1. 71'de Tolgay ceza sahası dışından sert vurdu, Hakan'ın dokunduğu top direğe çarpıp kornere çıktı. 89'da Tolgay yüzde yüz pozisyonu harcadı. 90+5'de Mustafa Pektemek skoru belirledi: 0-2.

DEPLASMAN KRALI

Trabzonspor'u deplasmanda devirerek liderliğini sürdüren Beşiktaş deplasmanlarda gösterdiği müthiş performansı sürdürdü... Siyah-Beyazlılar bu sezon Süper Lig'de dış sahada oynadığı 15 maçın 12'sini kazanarak tam 36 puan topladı. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışındaki rakipleri Fenerbahçe deplasmanda 25 puan toplarken, Galatasaray da 1 maç eksiğiyle 28 puan alabildi. Beşiktaş'ın kalan 5 haftada 2 dış saha maçı daha var. Siyah-Beyazlılar; Akhisar ve Galatasaray deplasmanlarına çıkacak.