İstanbul'un efendisi!

Pablo Cuevas'ı 6-3, 7-6'lık setlerle mağlup eden Roger Federer, İstanbul Open'da şampiyonluğa ulaştı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mayıs 2015 Güncelleme 04 Mayıs 2015, 00:22
İstanbul’un efendisi!

İÇİNDEKİLER

TEB BNP Paribas İstanbul Open Erkekler Tenis Turnuvası'nda dünya 2 numarası ünlü İsviçreli tenisçi Roger Federer, dünya 23'üncüsü Uruguaylı Pablo Cuevas'ı 2-0 yenerek şampiyon oldu.

SEYİRCİLER AYAKTA ALKIŞLADI
Garanti Koza Arena'da
oynanan tekler finaline iyi başlayan turnuvanın 1 numaralı seri başı Federer, bir kez rakibinin servisini kırarak 3. oyun sonunda 3-0 öne geçti. Daha sonra iki tenisçi de servis oyunlarını alırken, 33 dakika süren ilk seti 6-3 kazanan Roger Federer, 1-0 öne geçti. İkinci setin başında da iki tenisçi servis oyunlarını aldı. Karşılıklı birer servis kırdıran raketler 6-6'yla maçı tiebreak'e taşıdı. İki tenisçi toplam 6 maç puanını değerlendiremezken tarihi final 13-11 ile Federer'in oldu. 1 saat 36 dakika süren maç sonrası Federer büyük sevinç yaşarken, şampiyonluk kupasını alan İsviçreli raket taraftarlara top atmayı ve imza dağıtmayı da ihmal etmedi. Federer, İstanbul'daki bu şampiyonlukla kariyerinin 85. zaferine imza attı. Seyirciler iki tenisçiyi de ayakta alkışladı.

İSTANBUL'DA OLMAK GÜZELDİ!

İstanbul Open'da şampiyonluğunu ilan eden Federer, "Güzel bir turnuva oldu. İstanbul'un bundan sonra teniste daha aktif olacağını düşünüyorum. Umarım ben de tatil için daha sonra geleceğim" diye konuştu.

85 ŞAMPİYONLUK TÜRKİYE'DE
İsviçreli raket Roger Federer dün Garanti Koza Arena'da şampiyonluğa ulaşarak ATP turnuvası kazandığı 18 farklı ülkeye Türkiye'yi de ekledi. Güneşli bir güne uyanan İstanbul'da dün aniden başlayan sağnak yağmur İstanbul Open'ı da ekledi. Garanti Koza'daki dev final saat 15.30'da başlaması gerekirken 2 saat rötardan sonra başlayabildi.