Paralel kumpas

Fenerbahçe eski spor yazarı Oskay Paralel Örgütün F.Bahçe Başkanı Yıldırım'a kumpas kurduğunu söyleyerek, "Bana köşe yazarlığı teklif ettiler. Oyunun bir parçası olmam istendi" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2015 Güncelleme 14 Nisan 2015, 02:52
Paralel kumpas

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kulübü'nün suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen "Şike Kumpas" soruşturmasında tanık olarak dinlenen Fenerbahçeli eski spor yazarı, Aziz Yıldırım'a hasımlığıyla tanınan Cihan Oskay, şike operasyonundan 2 yıl önceki 'şike kumpas' hazırlıklarını anlattı. Oskay, 2009 Haziran ayında kendisine Zaman Gazetesi yazarlığı teklif edildiğini, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile görüştürüldüğünü söyledi. Oskay, Zaman Gazetesi Haber Merkezi'nden M.F.U'nun kendisini cep telefonundan aradığını belirterek şu sözleri söylediğini ifade etti, "Sizinle şike konusunda konuşmak istiyoruz. Bu konuları en iyi bilen kişisiniz. Size köşe veririz. Hoca efendi de bundan memnun olur" Oskay, "Sonrasında M.F.U beni Zaman Gazetesi'nde ağırladı" dedi.

TEKLİFİ KABUL ETSEYDİN SAVCILARA İLETİRDİK!
M.F.U, "Aziz Yıldırım'ın Ergenekon ile ilişkileri vardır. Sen de bunları en iyi bilen kişisin. Bunları anlatırsan, Samanyolu TV'de tanıtımını yaparız, hem de gazetede köşe veririz" dedi. WOW Hotel'de kaldığını ve otelin parasını M.F.U'nun verdiğini belirten Oskay, Ekrem Dumanlı'nın kendisine, "M.F.U'nun teklifini kabul etseydin iyi olurdu. Daha sonra da bu hususu savcılara iletirdik" dediğini belirtti. Oskay, 28 Nisan'da tanıklık yapmak istediğini söyledi.