Fenerbahçe'ye Konya çelmesi

G.Saray derbisi öncesi moral bulmak isteyen Fenerbahçe, konuk olduğu Torku Konyaspor karşısında 1-1 berabere kalarak şampiyon yarışında yara aldı. Aykut Kocaman eski takımına karşı çıktığı ilk maçından beraberlikle ayrıldı...

Giriş Tarihi 28 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2015, 22:02
Fenerbahçe’ye Konya çelmesi

İÇİNDEKİLER

Geçen hafta sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-1'lik skorla yenilerek 3. sıraya gerileyen Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 22.haftasında Torku Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Konya Büyüksehir Torku Arena'da oynanan mücadele 1-1 berabere bitti.

KONYA GOLÜ ERKEN BULDU
Galatasaray ile Kadıköy'de oynayacağı derbiye moralli çıkmak isteyen Sarı-Lacivertli ekip karşılaşmaya iyi başlayamayınca 8.dakikada May Mahlangu'nun golüne engel olamadı.

EMENİKE VE KUYT GOLE ÇOK YAKLAŞTI
Yediği golden sonra rakip kalede daha fazla varlık gösteren Kanarya, devrenin son dakikalarında Emenike ve Kuyt'la gole çok yaklaşmasına rağmen golü bulamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

BERABERLİK EGEMEN'DEN GELDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe baskılı futbolun karşılığını 67.dakikada kullanılan köşe vuruşunda Egemen'in kafa golüyle aldı. Köşe vuruşunu 59.dakikada Selçuk Şahin'in yerine giren Emre Belözoğlu kullandı. Emre'nin bu sezon ligdeki ikinci asisti.

EMENİKE'NİN YERİNE DİEGO
Mücadelenin 81.dakikasında Emenike'nin yerine Diego Ribas oyuna alındı.

SOW KALECİYLE KARŞI KARŞIYA AMA…
Maçın 82.dakikasında Kaya Tarakçı'nın kısa düşen kale vuruşu ile buluşan Diego ara pasını sol çaprazda bomboş pozisyonda bulunan Moussa Sow'a verdi. Sow ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekiyor ancak top kaleci Kaya Tarakçı'nın ayağından döndü. Sow böylece öne geçme şansını iyi değerlendiremedi.

F.BAHÇE PENALTI BEKLEDİ AMA…
90+2'de Fenerbahçe atağında yerde kalan Diego penaltı beklerken hakem, kendisini aldatmaya yönelik hareket olarak gördü ve sarı kartla cezalandırdı.

Aldığı kötü sonuçlar nedeniyle zor günler yaşayan Torku Konyaspor, 42 bin seyirci kapasiteli Torku Arena'da oynadığı güzel futbolla taraftarına getiremeden sahadan beraberlikle ayrıldı. Ayrıca eski takımı Fenerbahçe'ye karşı ilk defa rakip olan Aykut Kocaman bu maçtan beraberlikle ayrılarak 1 puanı hanesine yazdırdı.