Hayatını yazsa roman olur

Anne ve babası bebekken onu Almanya'da yetimhaneye verdi. Dedesinin yüreği dayanamadı. Onu 2 yaşında yanına aldı... 3 yaşında futbola başlattı... 14 yaşına kadar baktı. 14 yaşında dedesini kaybeden Gökhan onun ismini ve resmini vücuduna kazıdı. Attığı golleri ona adadı... Dedesinin vasiyeti üzerine Ay-Yıldızlı takımı seçip Beşiktaş'ta yıldızlaştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2015 Güncelleme 17 Şubat 2015, 00:27
Hayatını yazsa roman olur

İÇİNDEKİLER

GÖKHAN Töre oynadığı futbolla Beşiktaş'ı sırtlıyor... Takımının başarısında büyük pay sahibi olan 23 yaşındaki yıldız oyuncunun ilginç bir hayat hikayesi var. Gökhan, Almanya'ya göç eden Samsunlu bir ailenin çocuğu olarak Köln'de dünyaya geldi. Ama anne ve babası onu bebekken Almanya'da bir yetimhaneye verdi. Ancak onu çok seven dedesi Sabri Töre ve babaannesi Bedriye Töre Gökhan'a sahip çıkarak onu 2 yaşındayken yetimhaneden aldı. Bu gelişme Gökhan Töre'nin hayatını etkileyen olayların başlangıcı oldu. Futbola çok düşkün olan Sabri Töre Gökhan'daki futbol yeteneğini daha küçük yaştan itibaren tespit etti. Parklarda topun peşinden koşan Gökhan'ın Allah vergisi yetenekleri başta dedesi olmak üzere herkesin dikkatini çekmeye başlamıştı. Sabri Töre sonunda tarihi bir karar alarak GökhanAlmanya'da bir kulübe yazdırdı. Sabri bey Gökhan'ı her gün bizzat antrenmanlara getirip götürüyordu. Yıldız oyuncunun tüm maçlarını kaçırmadan izleyen Sabri Töre'nin ömrü çok uzun olmadı. O hayattan göçtüğünde Gökhan Töre henüz 14 yaşındaydı. Dedesinin ölümü onda büyük bir üzüntü yaşatmıştı. Zaten hayata annesiz ve babasız başlamak zorunda kalan Gökhan dedesinin ölümüyle bir kez daha sarsılmıştı. Ancak dedesinin ölüm döşeğindeyken kendisine söylediği "İlerde kesinlikle Türk Milli Takımı'nı tercih edeceksin" sözlerini hiç unutmadı. Hrubesch'in onu Alman Milli Takımı'nda oynatma isteğini
kabul etmeyerek dedesinin vasiyetine uydu.

ANNE VE BABASI CHELSEA'DEYKEN KARŞISINA ÇIKTI
GÖKHAN Töre ilk kez 1999'da Dellbrück'te top koşturmaya başladı. Aynı sezon Bayer Leverkusen takımında oynamaya başladı. Bu kulübün genç takımında forma giyerken Real Madrid ile yapılan maçta 2 gol atma başarısı gösterdi. Ondaki bu kabiliyeti gören Chelsea kendisini altyapıya alır. Bu sırada hiç görmediği anne ve babası karşısına çıkar. Ancak aralarında bir türlü aile bağı kurulamaz. Gökhan Chelsea'nin altyapısında şampiyonluklar yaşarken A takımında şans bulamaz.

BEŞİKTAŞ'TA MÜTHİŞ BİR PERFORMANS GÖSTERDİ
YILDIZ oyuncuyu Chelsea'ye getiren Arnesen Hamburg'a gidince Gökhan Töre'yi de bu kulübe getirir. Burada takımın önemli bir parçası olmasına rağmen Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer olan Gökhan Töre ardından Beşiktaş'a kiralandı. Gösterdiği müthiş performans üzerine Siyah-Beyazlı yönetim uzun pazarlık sonrası Gökhan'ın bonservisini almayı başardı. Beşiktaş'ta yıldızlaşan Gökhan daha şimdiden Avrupa'nın da radarına girdi.

YONETiM HER ZAMAN ARKASINDA DURDU
KARTAL' ın başarısında büyük pay sahibi olan Gökhan Töre geçen sezon ölümden döndü. Bir barda girdiği tartışma sonrası kurşunlanan Gökhan bu kavgadan hafif sıyrıklarla ucuz kurtuldu. Milli Takım arkadaşları Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu'nu tehdit ettiği ortaya çıktı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen yönetim ona her zaman sahip çıktı.

ARABA DÜŞKÜNÜ
Gökhan Töre'yi A Milli Takım'a ilk kez 10 Ağustos 2011'de Hollandalı hoca Hiddink aldı. Spor arabalarına karşı özel bir ilgisi olan Siyah- Beyazlı oyuncu kafes dövüşüne ilgisiyle de biliniyor. Old school tarzı müzik onun en büyük tutkularından biri. Çok içine kapanık bir oyuncu olarak bilinse de Beşiktaş'ta büyük bir değişime uğradı.

SLAVEN BİLİC GOKHAN'DAN VAZGECMİYOR
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic Gökhan Töre'den vazgeçemiyor. Sezon başında yönetimden Gökhan'ın mutlaka alınmasını istediği Hırvat hoca, Gökhan'daki olumlu değişiklikte en büyük pay sahibi olan isimlerin başında geliyor. Futbolcusuyla özel olarak ilgilenen Bilic'in yönetime, "Müthiş oyuncu. Dünya yıldızı olma yolunda ilerliyor" dediği gelen bilgiler arasında.