Fener'e çeyrek altın!

Karadeniz deplasmanında 24'te Kadlec ile öne geçen Fener'e 61'de Orhan Ovacıklı yanıt verdi Bekir İrtegün 68'de skoru 2-1'e taşıdı... 86'da Mehmet Topal ve 88'de Sow'la Kanarya turladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Şubat 2015 Güncelleme 12 Şubat 2015, 01:21
Fener’e çeyrek altın!

İÇİNDEKİLER

Kanarya kupada tam gaz... Son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaşan Fenerbahçe rakibini 4-1 yenerek çeyrek finale yükselmeyi başardı... 10. dakikada altıpas içinde topu uzaklaştırmak isteyen Oboabona'ın vuruşu Mehmet Topal'ın önünde kaldı. Topal'ın penaltı noktası üzerinden çektiği şutta Oboabona kendini adeta siper ederek mutlak bir golü önledi. 19. dakikada Giray'ın uzaklaştırmaya çalıştığı topla buluşan Mehmet Topuz ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı. 24. dakikada sol kanattan Meireles'in serbest atıştan ortasında topa iyi yükselen Kadlec'in kafa vuruşunda ile top ağlarla buluştu: 0-1. 34. dakikada Emenike'nin sağ taraftan yaptığı ortada Selçuk'un gelişene şutunda Orhan tehlikeyi uzaklaştırdı. İlk yarı böylece Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. 48. dakikada Meireles, Aykut ile karşı karşıya kaldı. Aykut'tan dönen topu Emenike tamamlamak istedi ama şutu isabetli olmadı.

RİZE ÜST ÜSTE KAÇIRDI, FENER BİR ANDA FARKA KOŞTU
Çaykur Rizespor 51. dakikada Lafferty ile gole yaklaştı ama Mert Günok geçit vermedi. 57. dakikada yine Lafferty müsait pozisyonda topu dışarı vurdu. 61. dakikada Obraniak'ın harika ara pasında Orhan Ovacıklı'nın plasesi ağlarla buluştu ve skora 1-1'lik denge geldi. 68. dakikada Mehmet Topuz'un kullandığı serbest vuruşta topu önünde bulan Bekir İrtegün'ün dönerek yaptığı güzel vuruş Fenerbahçe'yi yeniden öne geçirdi. 78. dakikada Sercan Kaya'nın yakın mesafeden şutunda Mert Günok gole izin vermedi. 86. dakikada genç futbolcu Uygar'ın asistinde Mehmet Topal skoru 3-1 yaptı. 2 dakika sonra sahneye çıkan Moussa Sow, Emenike'nin güzel pasında şık bir topuk vuruşuyla gol perdesini kapattı: 4-1.

AS KADRO iLE YER ALDILAR
Fenerbahçe' de sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra hafif sakatlığı nedeniyle Dirk Kuyt tedbir amaçlı olarak kadroya alınmadı. Ayrıca cezalı olan Caner Erkin bu maçtan sonra tedbirli olarak PFDK'ya sevkedilen kaleci Volkan Demirel kadroya alınmadı. Ancak Kartal, gençleri kulübeye oturturken ilk 11'e tecrübeli isimleri koydu.

ÜZÜNTÜM SONA ERDi
F.BAHÇE' nin Senegalli futbolcusu Sow, Rizespor önünde güzel bir gol attığını söyledi. Yıldız oyuncu, "İyi bir takım ile karşılaştık. Bekir'in golü sonrası rahatladık. Uzun zamandır gol atamamak bir forvet oyuncusunu üzer. Böymece golü atınca üzüntüm sona erdi. Fenerbahçe'ye
gollerim ile yardım etmek istiyorum"
dedi

BAŞKANA iSTiFA CAĞRISI
YENİ Rize Stadı'nda kale arkasında bulunan 500 kişilik Fenerbahçe taraftarı takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-Lacivertli taraftarların bulunduğu tribünde maç öncesinde Fenerbahçe Başkanı için "Aziz istifa" yazılı afiş açıldı.

ELiNE ÇARPTI RiZE iSYAN ETTi
Karşılaşmanın 43. dakikasında Rizespor'un atağında ceza alanı içine gönderilen meşin yuvarlak, Mouusa Sow'un eline çarptı. Maçın hakemi Ali Palabıyık, karşılaşmayı devam ettirirken, Rizesporlu oyunculardan büyük tepki topladı. Eski hakem Mustafa Çulcu, penaltı olmadığını söyledi.

FENERBAHÇE'DE ÇİFTE SAKATLIK
F.bahçe'de Serdar Kesimal ve M.Topal sakatlandı. Serdar reklam panolarının arkasına düşüp belinden sakatlandı. M.Topal ise Webo'nun pasını kontrol etmek isterken zemine takıldı ve oyunu sedye ile terketti.