Her şey var gol yok

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.

Giriş Tarihi 07 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 07 Şubat 2015, 21:45
Her şey var gol yok

İÇİNDEKİLER

Spor Toto Süper Lig'in 19. Haftasında Fenerbahçe ile Trabzonspor karşılaştı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan dev maç 0-0 berabere sonuçlandı. Trabzonspor'a karşı son 17 sezonda sahasında yenilgi görmeyen, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda lige son 32 maçını kaybetmeyen Fenerbahçe bu seriyi sürdürdü ancak şampiyonluk yolunda kendi sahasında çok kritik 2 puan bıraktı.

LİDERLİK TEHLİKEYE GİRDİ
Kadıköy'de Trabzonspor'a karşı oyun üstünlüğünü skora yansıtamayan Fenerbahçe puanını 43'e çıkardı. Sarı-lacivertliler ile ikinci sıradaki Beşiktaş arasındaki puan farkı 2'ye çıkarken, siyah-beyazlılar'ın yarın Çaykur Rizespor'u deplasmanda yenmesi durumunda liderlik el değiştirecek.

İSMAİL KARTAL, ERSUN YANAL'I ŞAŞIRTTI!
Şükrü Saracoğlu Stadı, İsmail Kartal ile Ersun Yanal'ın stranç stratejilerini andıran müthiş kapışmasına sahne oldu. Birbirine ilk kez rakip olan 'usta' ile 'çırak'ın mücadelesinde kazanan çıkmadı ancak hazırladığı sürprizlerle Ersun Yanal'lı Trabzonspor'u köşeye sıkıştıran İsmail Kartal'ın ekibi galibiyeti kaçıran taraf oldu! Fenerbahçe'nin kanat etkinliğinin farkında olan Ersun Yanal'ı ters köşeye yatıran Kartal, göbekten yaptığı hücumlarla Trabzonspor kalesini adeta ablukaya aldı. Son vuruşlarda etkili olamayan Sarı-lacivertliler

İLK YARIDA KALECİLER YILDIZLAŞTI
Taraftarının desteğini arkasına alarak maçın ilk dakikalarında oyunu rakip yarı alana yıkan Fenerbahçe, aradığı net pozisyonları bulamadı. İlk 20 dakikalık bölümden sonra daha net pozisyonlar üreten sarı-lacivertliler, Diego ve Mehmet Topal'la gole çok yaklaştı. Yeni transfer Hakan Arıkan başarılı kurtartışları, ilk yarıda daha etkili görünen Sarı-lacivertlilerin golü bulamamasında etkil oldu.

Karşılaşmanın ilk bölümünde kontrolü rakibine bırakan Trabzonspor, ilk tehlikeli pozisyonunu 18. dakikada Mehmet Ekici'nin kullandığı serbest vuruşta topun kaleci Volkan'ın müdahalesiyle direğe çarparak kornere gitmesiyle buldu. Rakibine pozisyonlar veren Trabzonspor, kontra ataklarla Fenerbahçe kalesinde pozisyon aramaya çalışmasına rağmen bu çabasında başarılı olamadı ve ilk yarı 0-0 bitti.

Fenerbahçe ilk yarıda 13 şut atarken 5 tanesi isabetli oldu, Trabzonspor ise ilk yarıda Fenerbahçe kalesine 2 şut attı ve 2'si de kaleyi buldu.

SARI KARTLAR HAVADA UÇUŞTU

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, maçı kontrol altına alabilmek adına sarı kartına sık sık başvurdu. Mücadelede tam 9 kez sarı kart çıkaran Yıldırım, kartların 2'sini Fenerbahçe'ye, 7'sini de bordo mavili takıma gösterdi. Cömertçe sarı kartına başvuran maçın hakemi, iki takımda stoper oynayan 4 isme de (Alves, Egemen, Belkalem, Aykut Demir) kart gösterdi.

FENERBAHÇE TEK KALEYE ÇEVİRDİ
Maçın ilk yarısında olduğu gibi ikinci 45 dakikada da Fenerbahçe üstünlüğü hakimdi. Orta sahada seken topları iyi toplayan sarı-lacivertliler, gelişen hücumlarda Emenike, Caner ve Alper Potuk'la gol aradı. İlk 60 dakikada Trabzonspor takımı Fenerbahçe ceza sahası içinden şut çekemezken, sarı-lacivertliler ikinci 45 dakikada Webo ve Sow'un oyuna girmesiyle rakip kalede baskısını arttırdı. Emenike son hamleleri doğru yapamayınca F.Bahçe oyun üstünlüğünü skora yansıtamadı. Maçın 90. dakikasında Pierre Webo'nun ceza sahasında yaptığı etkili vuruşta Hakan Arıkan gole izin vermeyince karşılaşma 0-0 berabere sona erdi.

Trabzonspor'un forveti Oscar Cardozo ise hücumda yalnızları oynadı. Rakip kaleye şut dahi atamayan Trabzonspor'un gol umudu Cardozo, bordo mavili taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.