Hesap zamanı

Nyon'daki kura çekimine seribaşı olarak kat-ı lan Kartal, Liverpool'la ilk maçı 19 Şubat'ta yapacak. Rövanş 26 Şubat'ta Olimpiyat'ta oynanacak. Devler Ligi'nde grubunda 3. olarak Avrupa Ligi'ne gelen Liverpool eski gücünden çok uzak. Beşiktaş ise yükselen grafiğiyle artık çok farklı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2014 Güncelleme 16 Aralık 2014, 01:35
Hesap zamanı

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın beklentisi gerçek oldu... UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur kuraları dün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Temsilcilerimizden Beşiktaş'a kurada İngiliz devlerinden Liverpool çıktı. Siyah-Beyazlı takım ilk maçı İngiltere'de 19 Şubat'ta oynayacak. Bu maçın rövanşı ise 26 Şubat'ta Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Turu geçen taraf UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalmış olacak. Beşiktaş ile Liverpool 2007- 08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde aynı grupta yer almıştı. İstanbul'da 24 Ekim 2007'de yapılan ilk karşılaşmayı Beşiktaş Serdar Özkan ve Bobo'nun golleriyle 2-1 galip bitirmişti. Ancak 6 Kasım 2007'de Anfield Road Stadı'nda oynanan karşılaşma Kartal için kabus dolu bir akşam olmuştu. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş o maçtan 8-0 gibi ağır bir skorla mağlup ayrılarak tarihinin en acı yenilgilerinden birini almıştı.

7 YIL İÇİNDE KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR GEÇTİ
Beşiktaş o sezon A Grubu'nda 6 puanla son sırada yer alarak elenirken Liverpool 10 puanla grubunu 2. sırada tamamlamıştı. Ancak alınan bu ağır yenilgi uzun yıllar konuşulurken büyük kriz yaratmıştı. Beşiktaş dün çekilen kura sonrasında Liverpool'la eşleşerek rakibinden intikam alma şansı yakaladı. Müzesinde 11 Avrupa kupası bulunan Liverpool bu sezon ligde 10. sırada yer alırken Beşiktaş Süper Lig'de lider durumda bulunuyor.

LİVERPOOL'LA EŞLEŞMEK EN SON İSTEĞİMDİ
Bilic Liverpool'un eşleşmek istedikleri son takımlardan biri olduğunu söyledi. Hırvat teknik adam "Kolay teslim olmayı düşünmüyoruz" dedi.
BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Bilic, Liverpool'la eşleşmelerinden fazla mutlu olmadığını söyledi. Hırvat hoca, "Biraz şanssız oldu. Eşleşmek istediğim son takımlardan biriydi. Daha kolay bir takımla eşleşebilirdik. Liverpool futbol tarihinin en önemli takımlarından biri. Şu anki formumuzu sürdürürsek Liverpool önünde turu geçebiliriz. Onlara kolay teslim olmayacağız" ifadesini kullandı.

BİZ DEĞİL RAKİP TEDİRGİN
Ben tedirgin değilim ama Liverpool'un Beşiktaş'tan dolayı tedirgin olduğunu düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş çok iyi futbol oynayan bir ekip. O çıktı, bu çıktı demek yerine nasıl hazırlanacağımızı düşünmemiz gerekiyor. AHMET NUR ÇEBİ

İNŞALLAH TURU GEÇECEĞİZ
İnşallah bu turu geçeceğiz. Öyle ya da böyle yeneceğiz. Umarım o güne kadar takımımız şanssızlıklar yaşamaz. Taraftarımız eşleşmenin rövanş niteleğinde olacağını düşünüyor. Liverpool'u daha önce de yenmiştik. METE VARDAR

M.CİTY ATEŞE DÜŞTÜ
Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur kuraları dün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. 16 takımın katıldığı kura çekiminde en zorlu maç İngiliz ekibi
M.City
ile İspanyol devi Barcelona arasında oynanacak. Şampiyonlar Ligi 2. turunda ilk maçlar 17-18 Şubat rövanş ise 24-25 Şubat tarihleri arasında oynanacak. Tur atlayan 8 takım çeyrek finale çıkacak

INTER'E CELTIC CIKTI
UEFA Avrupa Ligi'nde 2. tur kuraları çekildi. İtalyan takımı Inter, İskoç ekibi Celtic ile eşleşti. Kupada ilk maçlar 19 Şubat rövanşlar ise 26 Şubat'ta oynanacak. Tur atlayan takımlar bu kupada son 16'ya kalan ekipler olacak.