400 milyon nerede Aysal!

Tüm hesapları inceledim. Aysal döneminde yaklaşık 600 milyon dolarlık harcama var. Ama geriye kalan 400 milyon dolar nerede bulamıyorum. Giderken G.Saray A.Ş.'nin değeri 720 milyon dolardı. Şimdi 170 milyon dolar. Finansal Fair Play nedeniyle seneye Avrupa'ya gitmemiz çok zor... Arena'nın açılışından 1 gün önce Selahattin Beyazıt "Statta çok kötü şeyler olacak" dedi. Başbakan'dan özür diledim, demediklerini bırakmadılar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2014 Güncelleme 16 Aralık 2014, 01:23
400 milyon nerede Aysal!

İÇİNDEKİLER

Galatasaray'da dün söz sırası Adnan Polat'taydı... 2011'de olaylı bir şekilde başkanlık koltuğundan inmek zorunda kalan Polat, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat'ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle sessizliğini bozdu. İşte Polat'ın gündeme bomba gibi düşen sözleri: "2006 yılını hatırlayın çok büyük sıkıntıların kapıya dayandığı dönemdi. Rahmetli Özhan Canaydın 'çok kötü durumdayız gel bizi kurtar' dedi. Israrlara dayanamayıp kabul ettim. Kulübe girdiğimizde uçan kuşa borç vardı. 40'a yakın icra dosyası, UEFA'da 20'den fazla dosya vardı. Bankalar kredi vermiyordu. Sporcular 6-8 ay gecikmeli maaş alabiliyordu. 2011 ayı Mayıs ayında ayrıldığımızda nasıl bir Galatasaray bıraktık. Gelir 50 milyon Dolar'dan 200 milyon Dolar'a çıkmıştı. 52 bin kişilik stadı bitirdik. 2010 yılında Galatasaray'ı kuyudan düzlüğe çıkardık. Sonra önümüz açılacaktı. Ancak kısmet olmadı."

BENİ O KOLTUKTAN İNDİREMEYECEKLERİNİ BİLİYORLARDI
"Arena'nın açılışı hayatımın en kötü günü oldu. Selahattin Beyazıt açılıştan 1 gün önce bana "Yarın statta çok kötü şeyler olacak. Ama bundan fazlasını söyleyemem" dedi. Sonra malum olaylar gerçekleşti. Sayın Başbakanımız her konuda bize büyük destek vermişti. Kendisinden özür diledim diye demediklerini bırakmadılar. Ama hedefleri farklıydı. Sportif başarının da geleceğini ve beni o koltuktan indiremeyeceklerini biliyorlardı."

30 YILLIK HARCAMAYI TEK BAŞINA YAPTI
"2011'den önce 30 yıllık dönemde tüm başkanlar toplam 1 milyar dolar harcama yapmış. Aysal döneminde 3.5 yılda 1 milyar dolar gitti. Üst üste koyuyorum sportif ve idari olarak 600 milyon dolarlık harcama var. Kalan 400 milyon dolar nerede bulamıyorum! Ünal Aysal diyor ki, çok kötü devir aldım. O kötü durum görmemiş."

EN BÜYÜK BAŞARI 2011'DEKİ 8.'LİK
4 şampiyonluk yaşadım. Ama en çok gurur duyduğum başarı, 2011'deki 8.'likti. Aysal'ın gelişinin ardından kulüp dergisi bembeyaz kapakla çıktı. Yayın yönetmenini aradım, 'Bu ne?' dedim. 'Beyaz sayfa açılıyor anlamında, kapağı bu şekilde yapmamızı başkan istedi' dedi. Ne yani biz kirli miydik?' diye sordum. 3 Temmuz'da şike olayı patladı. 12 kulübün adı şikeye karıştı ama Galatasaray bu kulüplerin içinde yoktu."

ALTIN HİSSE SATIŞINI BİZ ENGELLEDİK
BEN giderken Galatasaray A.Ş.'nin değeri 720 milyon dolardı. Şimdi ise 170 milyon dolar. Borçlar 1.5 milyar dolara dayandı. UEFA Finansal Fair Play kulübün önünde büyük bir tehdit. Bu tabloya göre 2015'te Avrupa'ya gitmemiz çok zor. Genel Kurul'da altın hisse satışına onay verilmesini son anda engelledik. Aysal tabloyu gördü ve kaçtı."

YILDIRIM TEPKi!
AZİZ Yıldırım ile yakın ilişkisine değinen Polat, "Kendisini çok eskiden tanırım. Adam hapse girmiş, ben düşene tekme atmam. Gittim ziyaret ettim. Fakat ne Yıldırım ne de başkasının değirmen suyuna girmem" dedi

GEL HESAPLAŞALIM
İnan Kıraç'la ilgili sert konuşan Adnan Polat, "Amacı G.Saray'ı vakfın içine almak. Canlı yayında hesaplaşalım... Danışmanlarını da alsın, ben tek geleceğim" dedi.
G.SARAY eski başkanı Adnan Polat basın toplantısında en sert sözleri İnan Kıraç için kullandı. Polat, "Amacı kulübü vakfın içine almak. Her dönem yönetime 5 üye sokmak istiyorlar. Ben oyunlarını bozdum. Bu yüzden benden nefret ediyorlar. Gelsin istediği yerde, canlı yayında hesaplaşalım. Danışmanlarını da getirsin, ben tek olacağım" şeklinde konuştu.

PEMBE TABLO YOK ÇOK ZOR GÜNLER KAPIDA
Kulübün mali tablosunun çok kötü olduğunu söyleyen Adnan Polat, "Pembe tablolar çizmemek gerekiyor. Çok kötü bir dönem olacak. Kim
gelirse gelsin 5 yılda bile altından kalkamaz" dedi

HAMZA HOCA ÇOK BAŞARILI OLSUN
Yöneticilik döneminde Hamza Hamzaoğlu'nun takımda futbolcu olduğunu söyleyen Adnan Polat, "Çok iyi başladı. İnşallah çok da başarılı olacak. Kendisine inancım ve güvenim tam" ifadesini kullandı.

TERİM'E BU YÜZDEN ÇOK KIRGIN!
Adnan Polat, Fatih Terim'e neden kırgın olduğunu açıkladı: "Teknede 'Gel Florya'nın anahtarını al' teklifini yaptım. Kabul etti ama 'Takımın başında teknik adam var' dedi. Ertesi gün 10.00'da Rijkaard'ı gönderdim. Fatih hoca beni aradı, "Eşimle konuştum, artık Türkiye'de çalışmam" dedi. Ama 2 ay sonra Aysal'la göreve geldi. Yorum sizin"

AYSAL'DAN JET YANIT: KAÇMADIM KAÇMAM
Polat'ın hedef aldığı Ünal Aysal'dan jet yanıt geldi... Aysal, "Kulübümüzün saygınlığına zarar verenlere, ısrarla "kaçtı gitti, yedi bitirdi" manşeti atan haber sitesi sorumlularına; bir kez daha buradayım, hiçbir yere gitmedim, diyorum. Kulübü finansal olarak nasıl aldığımızı nasıl bıraktığımızı yani işlerimize gün ışığında odaklandığımızı ve namusumuzla çalıştığımızı gösteren sonuçları camiamız ve kamuoyu ile paylaştım. 109 yıllık Galatasaray Kulübü'nde asılsız iddia ve temennilerle deniz hiçbir zaman bitmez" dedi