Futbolda "gerçek" rekabet!

Dijital dünyada futbol oyunu rekabeti parmak ısırtıyor. FIFA ile PES'in gerçeğe en yakın futbol oyunu rekabeti 2015 yılında da devam ediyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Aralık 2014 Güncelleme 05 Ocak 2015, 17:51
Futbolda gerçek rekabet!

İÇİNDEKİLER

Futbol seyircisi stadyumlardan kaçsa da ekran karşısından çekilmiyor. Üstelik artık kendisi de ekranın bir parçası oluyor. Futbolda tüm zamanların en büyük derbileri kadar dikkat çeken rekabet sanal dünyada PES ve FIFA oyunları arasında var. İki farklı firmanın futbol oyunları konsollar kadar internet üzerinde de yayılmaya devam ediyor.
İnternet ve bilgisayar oyunlarına her yaştan insanın ilgisi var. Facebook'ta en çok kullanılan uygulamanın başında oyunlar geliyor.
Her yaştan insan kolayca öğrenip oynayabildiği oyunlar artık konsol oyunlarını geride bıraktı. XBOX ve Playstation konsollarının rekabeti yerini akıllı telefonlar üzerinden oynanan mobil internet oyunları aldı.
Konsol oyunlarının kullanımı artsa da mobil oyunlar yaş sınırı tanımaksızın herkes katılabiliyor.

TÜRK TAKIMLARI DA GELDİ
Konsol oyunlarında Türkiye hala futbol tutkunu. En çok satılan ve oynanan oyunlar arasında FIFA ve PES ilk 5 sırada yerini korumaya devam ediyor. Üstelik renk aşkı daha da kabardı. Artık Türkiye'de futbol kulüpleri Federasyonu bile kurulan oyunlar artık dünyada ve Türkiye'de eSpor olarak tanınıyor. Neredeyse 1 milyar insan oyun oynuyor. Bu oyuncuların şimdilik çok azı profesyonel. Ancak gelecekte profesyonel oyuncuların sayısı artıyor. Sadece oynayan değil, izleyenlerin sayısı da artıyor. Üstelik bu platformlarda seyirciler oyun sırasında yorum yapabiliyor. İnternet kafelerde artan yeni oyunculara her an her yerden oynanan mobil oyunlar ekleniyor.
FIFA oyunu hayranlarını serinin bu son oyununda farklı bir heyecan bekliyor.
Türkiye Spor Toto Süper Lig'de yer alan 18 takım da FIFA 15'te sahaya çıkıyor. Uzun zamandır beklenen bu özellik sayesinde FIFA 15 daha heyecanlı maçlara sahne oluyor. FIFA Türk takımlarının ateşine Ignite oyun motorunun gücünü arkasına alan FIFA 15, detaylı ve gerçekçi bir futbol oyunu tecrübesi sunmayı hedefliyor.

GÖRÜNTÜ GERÇEK GİBİ
PES 2015 benzer şekilde gerçekçi görüntü üzerine odaklanıyor.
Yeni oyunun gerçekçiliğinin merkezinde dünyanın en iyi futbolcularının gerçek hayattaki karşılıkları gibi görünüp davranmalarını sağlayan PES ID sistemi bulunuyor. Yani ünlü yıldızların gerçeğe en yakın karşılığı sanal alemde de bulunuyor. Takımlar aynı gerçek hayatta yapacakları gibi oyun kuruyorlar ve haftalık güncellemeler futbolcuların gerçek form durumlarını yansıtıyor.

KIRAN KIRANA
Görüntüler gerçek maç deneyiminden farksız olmaması için her şey düşünülmüş. Rakiple mücadele anında formanın çekilmesi, top sürerken çimenlerin açılması, yıldız futbolcuların kendilerine özgü hareketleri, spikerlerin gerçek zamanlı yorumları, gerçek hayattan alınan tezahüratlar ve seyirci tepkileri FIFA 15'te yer alan detaylar arasında gösterilebiliyor.
Yine aynı şekilde PES 2015 özellikle taktiksel yenilik peşinde koşanlara farklı fonksiyonlarla destek oluyor. Çok sayıda lig, turnuva ve oynama şekliyle dolu çevrimiçi ve çevrimdışı modlar sayesinde PES 2015'in inanılmaz saha aksiyonun keyfini bir çok yolu bulunuyor. myClub her daim popüler Master League modunun ciddi biçimde elden geçirilmiş halini sunuyor; futbolcuların tavırlarına ek olarak menajerlerle olan görüşmeler ve diğer faktörler futbolcuların hazırlığını ve gelişimlerini doğrudan yansıtıyor.

Oyun satın almak zor değil
Oyunları artık mağazalardan alma dönemi kapandı. En uygun fiyatla oyunları sanal mağazalardan indirmek mümkün.
Playstore FIFA 15' gibi pek çok oyuna taksitle alışveriş yapma olanağı sunuyor. Playstore'daki yeni oyunları ve kampanyaları kaçırmamak için Playstore'un resmi Facebook ve Twitter sayfalarını takip edebilirsiniz. www.facebook.com/ playstore

Türk oyuncular da tanıtımda yer aldı
Türkiye'nin dünya futbol arenasındaki gururu Arda Turan sanal ortamda da dikkat çeken oyunculardan biri. Oyun zekası ve yetenekleri video oyunlarda da devlerle yarışmaya devam ediyor. Geçtiğimiz sezon sıradışı bir performans çizen Fenerbahçeli Caner de tanıtım yüzlerinden biri Konsol oyunlarında gerçeğe yakın görüntüler oyun ve konsolların cazibesini artırıyor. İnsanlar gerçek hayata yakın deneyim yaşadıkça oyundan keyif alıyor. XBOX One ve PS4 konsollar arasında nasıl ezeli bir rekabet varsa, PES ile FIFA arasında da benzer bir rekabet söz konusu.
Gözde Avrupa kulüpleri de lisanslı olanlar arasında, bunlar arasında kutu kapağı yıldızı Mario Götze'nin Bayern Munich'i; Portekiz devleri FC Porto, Benfica ve Sporting SP; ve Anderlecht, Manchester United, Zenit St Petersburg, CSKA Moscow ve Galatasaray da bulunuyor.

Her ekranda oyun!
Akıllı telefon seçerken oyun performansını en çok gençler değerlendirse de mobil oyunların yaşı yok.
Özellikle Facebook oyunları salgın halinde yayılıyor.
İleri yaşlarda oyunun grafik kalitesinden çok basit, kolay öğrenilebilir oyun olması önemli. Fazlaca el marifeti gerektirmiyor.
Candy Crush, Angry Birds gibi oyunlar uzmanlık gerektirmiyor ve hemen her platformda oynanabiliyor.
Facebook platformunun en önemli başarısı her cihazdan oyunu deneyimlenme şansı sunma olanağı.